Wandelen met de hond in Berkheide, Katwijk (Zuid-Holland)

Geen lange route, maar wel leuk voor als je hier in de buurt bent. Het begin van de route loopt behoorlijk zwaar, want je loopt het eerste stuk door mul zand. Maar als je dit stuk eenmaal voorbij bent, kom je op verharde paden terecht. Indien je niet door het mulle zand wil lopen, kun je dit stuk vermijden door het eerste stuk over het fietspad te lopen, maar wij vonden het eigenlijk wel mooi met de bloemen die er groeiden en de hond kon gelijk los, wat ook prettig is. Tussen het fietspad en het wandelpad staat een houten  afscheiding.

Wandelroutes Berkheide in Katwijk

Vanaf de parkeerplaats van de Cantineweg kun je in ongeveer een uur een rondje lopen. Het laatste stuk loop je over een parallelweg. Deze weg is niet druk, maar het is verstandig om je hond hier aan te lijnen.

Mogen honden loslopen bij Berkheide in Katwijk?

Het eerste stuk langs het fietspad mogen honden het hele jaar loslopen. Wanneer je het mooie natuurgebied ingaat, geldt er van 15 maart tot 15 augustus een aanlijnplicht.

Parkeren bij Berkheide in Katwijk (Zuid-Holland)

Je kunt je auto gratis parkeren op de Cantineweg, ter hoogte van de rotonde Zilverschoon/Westerbaan. Hier zijn parkeerplaatsen en is ook het begin van de wandeling. Navigatie: Cantineweg in Katwijk. 

Horecagelegenheid bij Berkheide in Katwijk

Op de route vanaf de Cantineweg zijn we geen horecagelegenheid tegen gekomen, maar je kunt natuurlijk altijd wat lekkers meenemen voor een gezellige picknick doen onderweg.

Mocht je dit gebied gaan verkennen:  

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die ik gelopen heb en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.