Veel voorkomende problemen bij pups
Omdat ik les geef op een hondenschool, merk ik dat veel hondeneigenaren tegen hetzelfde probleem oplopen. De hoogste tijd om die problemen eens onder de loep te nemen:
Veel gehoorde problemen bij pups:
Regelmatig krijg ik de vraag; mijn pup bijt overal in (handen, voeten, de afstandsbediening...), wat kan ik hieraan doen? Ben je nieuwsgierig waarom pups bijten en hoe je ermee om kunt gaan? Lees dan hier verder.
Wat ik vaak hoor en zie in de lessen, zijn pups die in de riem bijten. De eigenaren worden er moe van en vinden het wandelen vaak niet leuk meer. Maar waarom bijt een pup eigenlijk in de lijn? En hoe kun je hem leren dit niet meer te doen? Lees hier verder over het bijten in de riem en maak het wandelen met je hond weer leuk!
Wanneer ik bij de eerste les aan mijn cursisten vraag wat ze met de puppycursus willen bereiken, zeggen de meeste cursisten: “Het trekken aan de lijn afleren”. Het trekken aan de riem is zo’n beetje het meest voorkomende probleem waar mensen met een hond tegenaan lopen. Heb je een klein hondje, dan is het nog wel te doen, al is het ook niet fijn natuurlijk, maar wordt je pup straks 30 – 40 kilo, dan wil je toch écht zo snel mogelijk van het probleem af! Trekken aan de lijn is het makkelijkste af te leren bij een pup, maar ook als volwassen hond kun je hier nog wat aan doen. Wil je weten wat? Lees dan hier verder over het trekken aan de riem.
Een veelvoorkomende vraag is: "Hoe leer ik mijn pup om niet op te springen?" Vaak is de visite de klos en dat vinden de meeste mensen niet prettig. Om die vraag te beantwoorden is het goed om eens te kijken waarom honden eigenlijk tegen mensen opspringen. Wil je meer weten over het opspringen van honden? Lees dan hier verder.