Wandelen in het Panbos in Bosch en Duin, Zeist (Utrecht)

Een leuke wandeling met je hond is het Panbos in Zeist. Ik ben er al een paar keer geweest en kom er altijd veel honden tegen. Je loopt er door een mooi bos en er is een grote zandvlakte waar de honden heerlijk kunnen spelen en ravotten. Je moet hier en daar wel oppassen voor uitstekende boomstronken op het pad.

Wandelroutes in het Panbos:

  • Blauwe route door Panbos van 3 km (honden mogen overal los, mits onder appèl)
  • Rode route door Beerschoten van 4 km (aanlijngebied)
  • Witte route door Houdringe en Beerschoten van 5 km (groot deel is aanlijngebied)
  • Gele route door Houdringe, Beerschoten en Panbos van 11 km (gedeeltelijk aanlijngebied)


De route wordt goed en duidelijk aangegeven door middel van paaltjes. Bij de blauwe route is het af en toe een beetje verwarrend, omdat de route soms in het lichtblauw, dan in donkerblauw en zelfs een keer in het lila werd aangegeven. Maar ik heb al deze  kleuren gevolgd en kwam gewoon weer bij het startpunt uit.

 

Mogen honden loslopen in het Panbos in Zeist?

In Houdringe en Panbos zijn delen ingericht als hondenlosloopgebied, mits onder appèl. Op alle overige plekken in de drie gebieden moeten de honden aan de lijn.

Parkeren bij het Panbos (Utrecht)

Je kunt de auto gratis parkeren aan de Jozef Israëlslaan in Zeist. Hier is een zijstraatje wat naar de parkeerplaats gaat. Navigatie: Jozef Israëlslaan 7, Zeist.

Horecagelegenheid bij het Panbos

Er is geen horecagelegenheid op de route, maar gezellig picknicken onderweg kan  natuurlijk altijd ;-) Er staat een picknicktafel op de parkeerplaats.

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond in Utrecht

Op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die ik gelopen heb in Utrecht en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.


Dit wandelgebied is in juli 2023 voor het laatst door ons bezocht.