Wandelen in Boswachterij Austerlitz in Woudenberg (Utrecht)

Een groot gebied waar je naar hartelust kan wandelen is Boswachterij Austerlitz. Er zijn een aantal routes die je kunt lopen van kort naar lang. Zo kun je hier een hele dag doorbrengen als je wilt. De natuur is prachtig met bos en heide en er is een groot hondenlosloopgebied. Er is geen zwemwater, maar bij nat weer kunnen er (grote) plassen liggen. Voor honden erg leuk, voor de baasjes vaak wat minder handig ;-) Honden mogen in het grootste gedeelte van het bos het hele jaar loslopen, mits onder appèl.

Wandelroutes in Boswachterij Austerlitz

Er zijn best veel routes om te lopen in Boswachterij Austerlitz, variërend van 2,5 km voor een leuke korte route tot maar liefst 21 km voor de fanatieke wandelaars. 

Op het informatiebord bij de ingang staat een overzicht van de routes die je kunt volgen (zie foto rechts).

 

Mogen honden loslopen in Boswachterij Austerlitz?

In het grootste deel mogen honden loslopen, mits onder appèl. Op sommige plekken moeten de honden worden aangelijnd. Dit wordt duidelijk aangegeven door middel van borden. 

Parkeren bij Boswachterij Austerlitz (Utrecht)

Je kunt de auto gratis parkeren bij De Franse Put, Oude Driebergseweg in Woudenberg of bij de parkeerplaats Pyramide van Austerlitz, Zeisterweg 98, 3931 MG  in Woudenberg.

Heb je een specifieke route die je wilt wandelen? Check dan even vanaf welke parkeerplaats deze begint. Niet alle routes starten vanaf de bovengenoemde parkeerplaatsen.

Horecagelegenheid bij Boswachterij Austerlitz

Als je na de wandeling nog gezellig ergens wat wilt eten of drinken, is Café Beaufort een aanrader. Honden zijn hier welkom. Navigatie: Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz. Op warme dagen is het aan te raden om voor je hond en jezelf wat te drinken mee te nemen voor onderweg. Wij zijn geen zwemwater tegen gekomen onderweg.

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die ik gelopen heb en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.