Wandelen in De Sahara, Boswachterij Ommen (Overijssel)

Een mooie plek om te wandelen in Overijssel is in De Sahara in Boswachterij Ommen. Je kunt hier fantastisch lopen in een afwisselende natuur, maar helaas moeten honden hier aan de lijn. Dat was voor ons geen reden om hier niet naar toe te gaan, want het moest (naar horen zeggen) een fantastisch gebied zijn en we waren er in de buurt, dus de wandelschoenen aan en gaan.  En het klopt; het is hier prachtig, vooral de zandverstuiving! 

Wandelroutes bij De Sahara in Ommen

Er zijn drie wandelroutes in De Sahara die je kunt lopen:

  • Gele route 6,7 km (deze route start ook bij Besthmen in Ommen)
  • Blauwe route 5,6 km
  • Rode route 5,1 km

 

Mogen honden loslopen in De Sahara in Ommen?

Helaas mogen de honden hier niet loslopen, maar de route is zo mooi, dat wij dit niet erg vonden.

Parkeren bij De Sahara / Boswachterij Ommen (Overijssel)

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Eerderveldweg in Ommen. Let op: Er is ook een Eerderveldsweg, maar dan kom je heel ergens anders uit en niet bij de Sahara. Let dus goed op dat je de juiste straatnaam invoert, voordat je op pad gaat (Eerderveldweg zonder 's').

Horecagelegenheid bij De Sahara in Ommen

Halverwege de gele route is vakantiepark Ommerland, waar je even wat lekkers kunt halen. Navigatie: Besthemerberg 1, 7731 PB Ommen.


Mocht je naar De Sahara / Boswachterij Ommen gaan: Heel veel wandelplezier!
Wij vonden het hier erg mooi! 

 

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die ik gelopen heb en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.Dit wandelgebied is in maart 2022 voor het laatst door ons bezocht.