Wandelen met de hond in Molenheide, Mierlo (Noord-Brabant)

Een leuke wandeling met je hond is in Molenheide in Mierlo. Er is een hondenlosloopgebied waar de honden lekker het hele jaar los mogen. We hebben wel even moeten zoeken naar het hondenlosloopgebied in Molenheide en hebben het uiteindelijk aan andere wandelaars gevraagd, dus kijk vooraf even goed op het informatiebord bij de ingang. Het bos heeft brede lanen en is mooi groen. Toen wij er waren, was het gezellig druk met andere honden en kon Becky er lekker spelen en ravotten.

Wandelroutes Molenheide in Mierlo, Noord-Brabant

Er is een wandelroute in Molenheide:

  • Molenheideroute (blauwe route) van 4 km

Honden moeten bij de Molenheideroute een groot gedeelte aan de lijn. Dit is de reden dat wij lekker in het hondenlosloopgebied hebben gewandeld en niet de route hebben gevolgd.

 

Mogen honden loslopen bij Molenheide in Mierlo?

Het eerste stuk vanaf de parkeerplaats geldt een aanlijnplicht, maar daarna kan je hond lekker los lopen in het hondenlosloopgebied. Bij de speelplaats voor kinderen is het verboden voor honden. 

Parkeren bij Molenheide in Mierlo, Noord-Brabant

Je kunt je auto gratis parkeren op de Boslaan in Mierlo.

Horecagelegenheid bij Molenheide in Mierlo

Op de route vanaf de Boslaan zijn we geen horecagelegenheid tegen gekomen, maar je kunt natuurlijk altijd wat lekkers meenemen voor een gezellige picknick doen onderweg. Wil je toch lekker ergens wat eten of drinken, dan kan dit bij Strabrechtse Hoeve. Navigatie: Aardborstweg 19, 5731 PS Mierlo.

Mocht je dit gebied gaan verkennen: Heel veel wandelplezier!
 

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die wij gelopen hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.