Wandelen met de hond in losloopgebied Groote Heide in Venlo (Limburg)

Met je hond los wandelen over heide en in het bos kan bij hondenlosloopgebied Groote Heide in Venlo (Limburg). Er is veel ruimte waar de honden lekker kunnen rennen en spelen. Toen wij er waren zijn we aardig wat honden tegengekomen. Becky heeft hier genoten! De witte route kwam al vrij snel langs een ruiterpad en ging over het fietspad. Toen hebben wij de route niet meer gevolgd en zijn we alleen in het hondenlosloopgebied gebleven, waar we ruim een uur heerlijk gewandeld hebben en onze hond lekker heeft kunnen struinen en spelen. Het is jammer dat we hier niet dichtbij wonen, want anders zouden we hier veel vaker gaan wandelen!

Wandelroutes in Groote Heide in Venlo, Limburg

Er zijn drie wandelroutes in de Groote Heide in Venlo:

  • Witte route van 6 km (gedeeltelijk aanlijngebied)
  • Groene route van 4,5 km (gedeeltelijk aanlijngebied)
  • Rode route van 4 km (aanlijngebied)

Een kaart van het losloopgebied en de wandelroutes kunt u hier vinden (pdf). Meer informatie over het Limburgs landschap vindt u op de website van Het Limburgs Landschap. De routes gaan langs Zweefvliegclub Venlo Eindhoven. Toen wij er waren was het er druk met zweefvliegtuigen, erg leuk (en je hoort ze niet ;-).

 

Mogen honden loslopen in Groote Heide in Limburg (Venlo)?

In het losloopgebied mag je hond het hele jaar lekker loslopen, rennen en ravotten. Vanaf de parkeerplaats aan de Hinsbeckerweg mogen de honden gelijk loslopen.

Parkeren bij wandelgebied Groote Heide in Venlo, Limburg

Je kunt de auto gratis parkeren aan de Hinsbeckerweg 55, 5915 PS Venlo (kruising Imkerpaadje). Je komt dan bij Gasterij Groote Heide. Hier is een ruime parkeerplaats en de honden mogen vanaf deze parkeerplaats gelijk loslopen.

Voor de rode route kun je de auto parkeren aan de Louisenbergweg 32, 5916 NA Venlo.

Horecagelegenheid bij hondenlosloopgebied Groote Heide, Venlo

Lekker nagenieten van de wandeling kan op het terras of binnen bij Gasterij Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55, 5915 PS in Venlo (naast de parkeerplaats en startpunt van het hondenlosloopgebied).

Mocht je de Groote Heide in Venlo gaan verkennen: Heel veel wandelplezier!

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die wij gelopen hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.

Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.