Wandelen in het Bergerbos in Afferden (Limburg)

Een leuk hondenlosloopgebied in Limburg is het Bergerbos in Afferden in het Nationaal Park De Maasduinen. Het is geen lange route, maar wij hebben hier heerlijk gewandeld in de mooie natuur. Aan de overkant van de parkeerplaats starten diverse wandelroutes, dit is allemaal aanlijngebied. Wij hebben de route van het hondenlosloopgebied en daarna de gele wandelroute gelopen, wat overigens ook een aanrader is, want de natuur is hier adembenemend mooi! 

Wandelroutes in het Bergerbos in Afferden, Limburg

Er zijn meerdere wandelroutes die vanaf de overkant van parkeerplaats starten: 

  • Gele route van 3,1 km
  • Paarse route van 6,1 km
  • Rode route van 7,2 km
  • Blauwe route van 8,8 km
  • Groene route van 12,4 km

Bovenstaande routes zijn aanlijngebied. De route van het hondenlosloopgebied start bij het informatiebord op de parkeerplaats en wordt aangegeven door een bruin bordje met een loslopend/rennend hondje erop. De route is niet lang (ong. 3 kwartier lopen) en wordt goed aangegeven. 

Mogen honden loslopen in het Bergerbos in Afferden, Limburg?

In het losloopgebied mag je hond het hele jaar lekker loslopen, rennen en ravotten. We zijn geen zwemwater tegengekomen.

Parkeren bij het Bergenbos in Afferden (NP Maasduinen), Limburg

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats Zevenboomsven aan de Bosweg in Afferden (coördinaten: 51°38'26"N 6°1'38"E). 

Horecagelegenheid bij Bergenbos in Afferden, Limburg

Op de route vanaf de Bosweg zijn we geen horecagelegenheid tegen gekomen, maar je kunt natuurlijk altijd wat lekkers meenemen voor een gezellige picknick onderweg. In het hondenlosloopgebied zijn wij één bankje tegengekomen.  

Mocht je Nationaal Park De Maasduinen in Afferden gaan verkennen: Heel veel wandelplezier!

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die wij gelopen hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.