Losloopgebied Vledderbos in Vledderveen (Stadskanaal, Groningen)

Een leuk losloopgebied met wandelroute in de provincie Groningen is het Vledderbos (Kanaalstreek) in Vledderveen bij Stadskanaal. Het is een jong bos met rechte paden en erg groen. Op natte dagen zijn laarzen aan te raden, want in het losloopgebied loop je veelal over gras en onverharde paden. Toen wij er waren was het er gezellig druk met andere honden.

Wandelroutes in het losloopgebied

De blauwe route is hondenlosloopgebied. Dit is een route van ca. 5,5 km. Bij de parkeerplaats staat een wegbewijzeringsbord met 'hondenlosloopgebied'. Als je daar ingaat, kom je vanzelf de eerste blauwe paal tegen.

Ook is er de Vledderbosroute (rode route) van ca 5 km. Informatie over deze rode wandelroute vind je op de website van Staatsbosbeheer.

Mogen honden loslopen in het Vledderbos in Vledderveen?

Honden mogen op de blauwe route het hele jaar loslopen, mits onder appel en ze op de paden blijven. Op de overige paden moeten de honden aan de lijn. 

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Gedempte Vleddermond in Vledderveen (Stadskanaal).


Als je na afloop nog ergens lekker wat wilt eten of drinken, dan kan dit bij Grand café 't Raadhuys
 op ca 10 min. afstand met de auto. Navigatieadres: Raadhuisplein 30, 9501 SZ Stadskanaal. Honden zijn hier welkom op het terras en in het restaurant.

Mocht je in het Vledderbos gaan wandelen: 

De blauwe route is hondenlosloopgebied

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met de hond ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik Becky's vacht na de wandeling, voordat ze in de auto gaat op teken en grasaren e.d. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water mee. En verder neem ik lekkere en gezonde trainers/voertjes mee voor tijdens de wandeling als beloning of sprotjes, want daar is ze ook gek op! 😉

Kan je hond (tijdelijk) minder bewegen?

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de honden speelotheek in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. 


Anderen bekeken ook:


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.