Met de hond in het losloopgebied in de Sellingerbossen in Sellingen (Groningen)

Losloopgebied Sellingerbossen in natuurgebied Westerwolde (Groningen) is een mooi bos waar honden lekker los kunnen struinen en snuffelen. Je loopt door het bos en een stukje langs akkers en heide en er is een meertje waar honden naar hartenlust kunnen zwemmen. Toen wij er waren (op een doordeweekse dag in augustus) was het niet druk met andere honden. 

Wandelroutes in het losloopgebied

Er is een Natte Neuzenroute 'Van Tange naar Rijsdam' (de witte route van  ca 4 km). Meer wandelroutes en startlocaties kun je vinden op de website van Staatsbosbeheer en op de website van RouteYou

Mogen honden loslopen in Sellingerbossen in Sellingen?

Honden mogen (bijna) overal het hele jaar loslopen, mits onder appel. Als je de wandelroute loopt, kom je bij een hek. Hierachter begint een begrazingsgebied en moeten honden even aan de lijn tot het volgende hek (hooguit 5 minuten). Daarna mogen ze weer lekker los lopen. 

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren aan de Jipsingboertangerweg 35b in Sellingen. Hier is ook de start van de Natte Neuzenroute.


Als je na afloop nog ergens gezellig wat wilt eten of drinken, kan dit bij Restaurant De Ruiten Aa. Navigatie adres: Zevenmeersveenweg 1, 9551 VT Sellingen. Honden zijn welkom.

 

Mocht je in Sellingerbossen gaan wandelen: 

Je komt door een stukje begrazingsgebied; hier even aan de lijn

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met de hond ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik Becky's vacht na de wandeling, voordat ze in de auto gaat op teken en grasaren e.d. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water mee. Omdat Becky gek is op zwemmen heb ik een lichte microvezel badjas voor haar, die water absorbeert en haar warm houdt na het zwemmen en verder neem ik lekkere en gezonde trainers/voertjes mee voor tijdens de wandeling als beloning 😉

Kan je hond (tijdelijk) minder bewegen?

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de honden speel-o-theek in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. 


Anderen bekeken ook:


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.