Met de hond in losloopgebied Pekelder Bos, Oude Pekela (Groningen)

Het Pekelder Bos is geen groot losloopgebied, maar wel erg leuk voor honden. Er is een meertje om te zwemmen en genoeg gras, bos en natuur om lekker in rond te kunnen struinen. Zeker voor honden die ook van zwemmen houden is het een leuk gebied om naar toe te gaan.

Wandelroutes in het losloopgebied

Wij hebben geen route gevolgd, maar hebben lekker door het bos gelopen en zijn bij het meertje geweest waar Becky naar hartenlust kon zwemmen. We hebben een kleine 45 minuten in het Pekelder Bos doorgebracht.

Mogen honden loslopen in het Pekelder Bos in Oude Pekela?

Honden mogen hier overal het hele jaar loslopen, mits onder appel.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren aan het einde van de Bosrand in Oude Pekela. Dit is een lange doodlopende straat. Ik dacht even dat ik fout zat, maar je kunt de weg gewoon uitrijden en dan kom je bij het bos. Navigatie adres: Bosrand ter hoogte van huisnummer 9 in Oude Pekela.


Als je na afloop nog ergens een patatje of een ijsje wilt eten, dan kan dit bij IJs- en Frituurzaak H. Gerringa, op 5 min. afstand met de auto. Er staan picknicktafels bij het water waar je met je hond kunt zitten. Adres: Feiko Clockstraat 183, Oude Pekela.

Mocht je in het Pekelder Bos gaan wandelen: 

Kan je hond (tijdelijk) minder bewegen?

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de honden speel-o-theek in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. 


Anderen bekeken ook:


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.