Met de hond in losloopgebied Engbert Drenthbos in Vriescheloo (Groningen)

Enigszins verscholen tussen de huizen in het plaatsje Vriescheloo (Groningen) ligt een mooi losloopgebied; het Engbert Drenthbos, wat behoort bij natuurgebied Westerwolde. Je loopt door het bos en er zijn weidse stukken. Wanneer je buitenom loopt, loop je langs akkers. Het losloopgebied is niet zo groot, maar al met al hebben wij hier een klein uur lekker gewandeld door ook diverse slingerpaadjes te nemen.

Wandelroutes in het losloopgebied

Wij hebben geen route gevolgd, maar hebben lekker door het losloopgebied gewandeld. We hebben een klein uur in het bos doorgebracht met wandelen en natuurlijk foto's maken 😉

Er is een wandelroute (rode route) in het Engbert Drenthbos. Deze begint vanaf de Pastorielaan in Vriescheloo.

Mogen honden loslopen in het Engbert Drenthbos in Vriescheloo?

Honden mogen hier overal het hele jaar loslopen, mits onder appel.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren aan de Meidoornweg in Vriescheloo. Dit is een zijstraat van de Industrieweg. Wanneer je vanaf de Meidoornweg de Industrieweg oversteekt, loop je zo het bos in. Ik dacht even dat het eigen terrein was, omdat je over gras tussen twee huizen door moet lopen naar het losloopgebied, maar hier mag je dus overheen en dan kom je bij het losloopgebied.

Als je na afloop nog ergens lekker wat wilt eten of drinken op een unieke locatie, dan kan dit bij 't Moment Eten en Drinken, wat is gevestigd in een klein pittoresk kerkje. Ze hebben hier de lekkerste appeltaart van Westerwolde, echt een aanrader dus!
Navigatieadres: Veelerveensterweg 104, 9566PK Veelerveen. Honden zijn welkom.

Mocht je in het Engbert Drenthbos gaan wandelen: 

foto boven: aan het einde van de grasstrook en achter de bomen begint het losloopgebied. 

Kan je hond (tijdelijk) minder bewegen?

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de honden speel-o-theek in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. 


Anderen bekeken ook:


 

In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.