Met de hond in losloopgebied Blijhamsterbos in Blijham (Groningen)

Een klein maar mooi losloopgebied in natuurgebied Westerwolde (Groningen) is het Blijhamsterbos in Blijham (bij Winschoten). Er zijn brede lanen met grote hoge beukenbomen en sloten. Toen wij er waren was het er rustig en zijn we maar twee andere honden tegengekomen waar Becky even leuk mee kon spelen. 

Wandelroutes in het losloopgebied

Wij hebben hier geen route gevolgd, maar lekker het bos doorgewandeld en de slingerpaadjes genomen, afgewisseld door de brede lanen. Dit was een leuke wandeling van ongeveer 40 minuten. 

Mogen honden loslopen in het Blijhamsterbos in Blijham?

Honden mogen hier overal het hele jaar loslopen, mits onder appel.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren op de grote parkeerplaats bij de sportvelden. Navigatie adres: Raadhuisstraat 23a in Blijham. De ingang van het bos is net voordat je het parkeerterrein op rijdt (rechts). Je moet dus een heel klein stukje terug lopen, nadat je je auto op de parkeerplaats hebt geparkeerd.

Na de wandeling kun je gezellig wat eten en drinken bij Brasserie Weddermeerhoeve. Navigatie adres: Wedderbergenweg 3, 9698 XW Wedde (op ongeveer 10 minuten rijden met de auto). Ze hebben een lekkere lunchkaart. Honden zijn welkom op het terras en in het restaurant, mits ze  droog en aangelijnd zijn.

Mocht je in het Blijhamsterbos gaan wandelen: 

Mooie lanen met hoge beukenbomen in het Blijhamsterbos

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met de hond ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik Becky's vacht na de wandeling, voordat ze in de auto gaat op teken en grasaren e.d. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water mee. Omdat Becky gek is op zwemmen heb ik een lichte microvezel badjas voor haar, die water absorbeert en haar warm houdt na het zwemmen en verder neem ik lekkere en gezonde trainers mee als beloning tijdens de wandeling 😉

Kan je hond (tijdelijk) minder bewegen?

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de honden speel-o-theek in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. 


Anderen bekeken ook:


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.