Losloopgebied 't Leesten in Ugchelen (Gelderland)

Een mooi losloopgebied op de Veluwe is Hondenlosloopgebied 't Leesten (Ugchelsche Bosch) gelegen bij het plaatsje Ugchelen, vlakbij Apeldoorn in Gelderland. Je kunt er heerlijk wandelen in een mooie omgeving. Je wandelt door het bos en de heide. Onderweg kom je genoeg hondjes tegen om mee te spelen. Wij vonden het hier erg leuk! Van half augustus tot half september staat de heide volop in bloei en is de Veluwe extra mooi om naar toe te gaan!
 

Wandelroutes in 't Leesten

Ben je op zoek naar leuke wandelroutes in Het Leesten? Kijk dan even op de website van IVN Apeldoorn. Hier vind je diverse leuke wandelroutes en kaarten die je op je telefoon kunt downloaden.

Er is een Natte Neuzenroute van ca 3 km. Leuk om te lopen en de honden mogen op deze route lekker loslopen. Ook is er een omheind stuk bos van ca 15 ha, speciaal afgezet voor honden. 

 

Mogen honden loslopen Het Leesten?

Op de Natte Neuzenroute mogen honden lekker los lopen om te snuffelen en struinen. Ook is er een omheind stuk bos van ca 15 ha, speciaal afgezet voor honden. In het hondenbos en op de Natte Neuzenroute mogen honden loslopen, mits onder appel. Buiten dit gebied moeten de honden aan de lijn. 

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren aan de Hoenderloseweg 191 in Ugchelen. Hier is een grote parkeerplaats en hier is tevens het begin van het hondenlosloopgebied. 

Bij de parkeerplaats zit 't Leesten Bospaviljoen waar je na de wandeling gezellig kunt nazitten voor een lekker kopje koffie met gebak. Navigatie adres: Hoenderloseweg 191 in Ugchelen. Honden zijn welkom in de serre en op het terras.

Mocht je in 't Leesten / Ugchelsche Bosch gaan wandelen: 

In de omgeving Ugchelen, Gelderland

Ook leuk om naar toe te gaan is het Hof te Dieren en Kootwijkerduin in Kootwijk. Zoek je iets leuks in de buurt voor de kinderen? Dan is De Spelerij en De Uitvinderij in Dieren een aanrader! Onze kinderen vonden het geweldig! Honden zijn in De Spelerij en De Uitvinderij helaas niet welkom (met uitzondering van hulphonden).

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.