Met de hond in het Zonderbos / Bergherbos in Beek (Gelderland)

Ik had een tip gekregen om naar het losloopgebied Zonderbos in het Bergherbos in Beek (gemeente Montferland) vlakbij Doetinchem te gaan en ik ben blij dat ik gegaan ben, want wat is het mooi! Er zijn hoogteverschillen, waardoor je het idee hebt dat je ergens in het buitenland loopt. Het bos is erg groen en een mooie plek is de zandafgraving waar Becky heerlijk met andere honden heeft gespeeld terwijl ik genoot van het prachtige uitzicht! Het Zonderbos / Bergherbos is een aanrader, dus als je in de buurt bent, mag een wandeling hier niet ontbreken ;-)

 

Wandelroutes in het Bergherbos

De wandelroutes starten vanaf de grote parkeerplaats aan de Peeskesweg, ter hoogte van huisnummer 12. Je kunt kiezen uit de volgende routes:

 Groene route:  't Ommetje van 2 km (geschikt voor rolstoelgebruikers)
Blauwe route:  Korterbos route van 4 km
Paarse route: Zonderbos route van 6,5 km (deels losloopgebied)
Rode route: 't Peeske route van 7 km (klik hier voor informatie over de rode route)

De paarse route (Zonderbos) gaat deels door het losloopgebied. Het losloopgebied is  ontzettend mooi om te wandelen. Dus als je je hond graag overal los laat lopen, is dit een aanrader.

Wandel je liever een langere afstand? Op de website van wandelnetwerk staat een leuke lange route van maar liefst 12,7 km. Meer informatie over wandelroutes en parkeren kun je vinden op de website van Montferlandonline.

 

Mogen honden loslopen in het Bergherbos?

Honden mogen in het losloopgebied het hele jaar loslopen, mits onder appel. Waar het losloopgebied begint en eindigt staat goed aangegeven met borden. In de overige gebieden zijn honden welkom, mits aangelijnd. De paarse route gaat deels door het losloopgebied. 

Parkeren bij het Bergherbos in Beek

Je kunt je auto gratis parkeren aan de Peeskesweg. Navigatie adres: Peeskesweg 12 in Beek (vlakbij Doetinchem). Hier is een groot parkeerterrein. Vlak naast het grote parkeerterrein ligt een kleinere parkeerplaats. Hier begint het hondenlosloopgebied. Wanneer je in het losloopgebied gelijk naar rechts loopt (de heuvel op) kun je een mooie ronde maken.

Horecagelegenheid bij het Bergherbos

Tegenover de parkeerplaats zit Uitspanning 't Peeske, waar je gezellig kunt zitten voor een hapje en een drankje. Ze hebben een leuk terras aan het water.

Mocht je in het Bergherbos gaan wandelen met de hond: Heel veel wandelplezier! Ook leuk om te gaan wandelen met je hond zijn Landgoed Slangenburg en de Kruisbergse Bossen in Doetinchem.

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.