Losloopgebied Landgoed Slangenburg in Doetinchem (Gelderland)

Een mooi en afwisselend losloopgebied wat door het bos, langs akkers en brede lanen gaat. Vooral de afwisseling van de natuur op het landgoed vond ik erg leuk.  Je loopt door het bos, langs hoge varens (in augustus), akkers en natuurlijk kasteel Slangenburg. Je komt op een gegeven moment bij een hek, maar ook hier mag je gewoon doorlopen en via het volgende hek weer verder lopen (wel de hekken weer dicht doen 😉)

 

Wandelroutes in het losloopgebied

Er zijn 5 leuke wandelroutes bij het Landgoed, waarbij honden aangelijnd welkom zijn (deze starten allemaal vanaf de parkeerplaats bij het kasteel):

Mogen honden loslopen bij Landgoed Slangenburg?

Aan de overkant van het kasteel is een leuk losloopgebied, waar honden lekker kunnen spelen en waar je zelf kunt wandelen in de prachtige omgeving van het landgoed. Aan de kant van het kasteel is het aanlijngebied voor honden. Een gedeelte van de groene wandelroute gaat door losloopgebied.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Voor het losloopgebied kun je de auto gratis parkeren langs de Abdijlaan (zijstraat Varsseveldseweg) in Doetinchem. Als je aan komt rijden moet je een lange smalle laan op rijden. Ik dacht hierdoor dat ik verkeerd zat, maar toen ik het navroeg aan wandelaars, bleken we toch goed te zitten. Als je deze laan uit rijdt, kom je bij het bos. Hier kun je de auto langs de kant van de weg parkeren. Dit is het begin van het losloopgebied.

Bovenstaande wandelroutes starten vanaf de Kasteellaan 2 in Doetinchem. 

Als je na afloop nog ergens gezellig wat wilt eten of drinken, dan dit bij Het Koetshuis bij het kasteel, waar ze een leuk terras hebben. Navigatieadres: Kasteellaan 2 in Doetinchem. Honden zijn hier binnen en buiten toegestaan, mits ze niet in grote getale tegelijk komen 😉 

Mocht je op het Landgoed Slangenburg gaan wandelen:

Foto boven: Het kasteel Slangenburg en Het Koetshuis

In de omgeving Doetinchem, Gelderland

Andere leuke wandelgebieden met de hond in de buurt zijn het Bergherbos en Hof te Dieren in Dieren.

Zoek je iets leuks in de buurt voor de kinderen? Dan is De Spelerij en De Uitvinderij in Dieren een aanrader! Onze kinderen vonden het geweldig! Honden zijn in De Spelerij en De Uitvinderij helaas niet welkom (met uitzondering van hulphonden).

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met de hond ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik Becky's vacht na de wandeling, voordat ze in de auto gaat op teken en grasaren e.d. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water mee en verder neem ik  lekkere en gezonde trainers mee voor tijdens de wandeling als beloning 😉

Meer leuke wandelgebieden?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.


Andere leuke losloopgebieden:


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. 
Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.