Met de hond in Boswachterij Ruurlo in de Achterhoek (Gelderland)

In Boswachterij Ruurlo is een leuk losloopgebied voor honden waar je hond lekker los kan lopen struinen en snuffelen. Je loopt grotendeels door het bos en langs weilanden. Toen wij er waren was er een sloot met laag water (dus een stinkende zwarte hond toen ze eruit kwam), oeps...! Maar dat zal in een natte periode vast anders zijn. We hebben een leuke wandeling van ongeveer een uur gemaakt, maar dat had makkelijk langer gekund! 

 

Wandelroutes in het losloopgebied

Ben je op zoek naar leuke wandelroutes in Boswachterij Ruurlo? Kijk dan even op de website van Achterhoek, hier vindt je diverse leuke wandelroutes met de startlocaties en GPX bestanden, zodat je de route op je telefoon kunt downloaden. Ook staan er leuke wandelroutes op de website van Staatsbosbeheer en voor de 
fanatieke wandelaars is er een route van maar liefst 21 km! Deze vind je op de website van Wandelbeeld.

De Meeneroute (gele route) van ca 10 km begint in het losloopgebied, maar is  deels aanlijngebied. Het Liefdespad van ca 5 km gaat ook (deels) door het losloopgebied.

Mogen honden loslopen in Boswachterij Ruurlo?

In het losloopgebied mogen honden loslopen, mits onder appel. Het losloopgebied wordt aangegeven door borden.  

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren langs de kant van de (doodlopende) weg aan de Binnemansdijk in Ruurlo. Het losloopgebied begint aan de overkant van het spoor aan de rechterkant. Hier is ook de start van de Meeneroute.

 
Na de wandeling kun je gezellig wat eten en drinken Gastronomie De Luifel. Navigatie adres: Dorpsstraat 11, 7261 AT Ruurlo. 

Een andere leuke optie is Pannenkoekboerderij De Heikamp bij het Klimpark Achterhoek, waar ze heerlijke (prijswinnende) pannenkoeken kunt eten. Ik heb er eentje geprobeerd (met mascarpone, frambozen en balsamicostroop) en het was écht erg lekker! Honden zijn hier welkom, mits aangelijnd en bij je tafel. Navigatie adres: Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo.

Mocht je in Boswachterij Ruurlo gaan wandelen: 

In de omgeving Ruurlo, Gelderland

Mocht je in Boswachterij Ruurlo gaan wandelen met de hond: Heel veel wandelplezier! Ook leuk om te gaan wandelen is Landgoed Slangenburg en de Kruisbergse Bossen in Doetinchem. 
 
Zoek je iets leuks in de buurt voor de kinderen in de omgeving van Ruurlo? Dan is het Klimbos Achterhoek leuk en sportief uitje om naar toe te gaan. Navigatie adres: Hengeloseweg 2, 7261 LV Ruurlo.

Meer wandelgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. 

Andere leuke losloopgebieden:


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. 
Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.