Losloopgebied Hof te Dieren in Dieren (Gelderland)

Zeker voor als je een hond hebt die zijn neus achterna gaat is het Hof te Dieren in Gelderland een mooi losloopgebied om te gaan wandelen met je hond. Het gebied is omheind, zodat de honden niet achter het wild aan kunnen gaan. Super dus! Als je in het Hof te Dieren gaat wandelen kom je een hoog hek tegen. Er stonden toen ik er was geen borden bij, dus ik dacht dat wij hier niet verder mochten lopen. Maar toen ik na ging vragen bij andere mensen met honden of wij er door mochten met Becky, bleek je dus gewoon door het hoge hek te mogen. En ik ben blij dat we dat gedaan hebben, want het was hier prachtig op het brede zandpad! Er waren wel een paar (modder)poelen, dus het kan zijn dat je met een stinkende hond naar huis gaat ;-)
 

Wandelroutes in Hof te Dieren

Wij hebben geen wandelroute gevolgd en zijn gewoon lekker gaan wandelen. Wanneer je van de Burgemeester Bloemersstraat het losloopgebied in loopt kun je rechtdoor lopen waar je het hoge hek tegenkomt, maar je kunt aan het begin ook gelijk naar links (een soort landweggetje in) en dan maak je een leuke ronde en kom je uiteindelijk ook bij het hoge hek uit. Het hoge hek mag je gewoon door met je hond. Volg je liever een route om het Landgoed Hof te Dieren te ontdekken, kijk dan even op de website van mooistewandelroutes voor een leuke route van maar liefst 13 km.

Mogen honden loslopen in het Hof te Dieren

De honden mogen lekker loslopen en je mag ook door het hoge hek. Je mag alleen niet door de kleine (lage) hekjes met honden, want hierachter loopt het wild. Het verschil tussen het hoge hek en de lage hekjes kun je niet missen ;-)

Parkeren bij het Hof te Dieren

Je kunt je auto gratis parkeren aan het einde van de Burgermeester Bloemersstraat in Dieren. Hier is een grote parkeerplaats. Het begin van het hondenlosloopgebied zie je vanaf hier liggen.

Horecagelegenheid Hof te Dieren

Op loopafstand van de parkeerplaats zit Eetcafé Het Schilderij waar je na de wandeling gezellig kunt nazitten. Woensdag t/m zaterdag geopend vanaf 16.00 uur en op zondag vanaf 14.00 uur. Honden zijn welkom op het terras, zolang het geen hele roedel is ;-). Navigatie adres: Harderwijkerweg 3, 6952 AB Dieren.

Ga je liever wat eerder nazitten, dan kan dit bij Eetcafé Kokkie, waar je terecht kan voor zowel een snelle snack als een uitgebreide lunch en diner in het eetcafé. Navigatie adres: Wilhelminaweg 23, 6951 BM Dieren. Maandag t/m zaterdag geopend vanaf 12.00 uur en op zondag vanaf 16.00 uur.

Mocht je in het Hof te Dieren gaan wandelen: Heel veel wandelplezier! 

In de omgeving Dieren, Gelderland

Ook leuk om naar toe te gaan met de hond in de omgeving van Dieren is het losloopgebied Weberbos in Eerbeek en het Rozendaalse Veld in Rozendaal.

Zoek je iets leuks in de buurt voor de kinderen? Dan is De Spelerij en De Uitvinderij in Dieren een aanrader! Onze kinderen vonden het geweldig! 
Honden zijn in De Spelerij en De Uitvinderij helaas niet welkom (met uitzondering van hulphonden).

Boven: Het landweggetje waar je hond ook los mag lopen

Boven: Het modderpoeltje die ik liever niet tegen kwam ;-)

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.