Wandelen met de hond in Het Hammeler in Brummen (Gelderland)

Het Hammeler (tegenover Landgoed Engelenburg) is een klein (gedoogd) losloopgebied in Brummen. Je loopt als het ware een rondje om weilanden heen. Het is wel opletten, want dit pad loopt langs een weg. Toen wij er waren is er geen enkele auto overheen gereden, maar het kan dus wel. Voor een korte snelle wandeling, is het een leuke plek.
 

Wandelroutes in Het Hammeler

De route in Het Hammeler in Brummen is maar kort; ongeveer 20 tot 25 minuten. Je loopt als het ware om weilanden heen. Er starten vanaf hier geen wandelroute(s). Het gebied is leuk om een kleine ronde met je hond te lopen.

 

Mogen honden loslopen in Het Hammeler?

Dit was het verwarrende voor mij. Ik zag gelijk bij de weg een bord  met 'hondenlosloopgebied' erop. Maar toen ik andere borden erachter en er naast ging lezen stond daar 'verboden met een loslopende hond'. Is het nu losloopgebied of niet?

Gelukkig kwam ik twee bewoners van Brummen tegen bij de parkeerplaats en die vertelden dat het een 'gedoogd' losloopgebied is. Honden mogen dus officieel niet loslopen, maar het wordt gedoogd en iedereen laat er zijn/haar hond loslopen. Geen idee waarom het bord 'hondenlosloopgebied' er dan nog steeds staat. Maar ik heb het er maar op gewaagd en er toch even lekker gewandeld, met Becky los van de lijn ;-)

 

Parkeren bij Het Hammeler in Brummen

Je kunt je auto halverwege de Hammelerweg in Brummen gratis parkeren. Hier is een kleine parkeerplaats en dit is tevens het begin van het hondenlosloopgebied. 

Horecagelegenheid bij Het Hammeler

Een klein stukje verderop zit Dorpslokaal Concordia waar je na de wandeling gezellig kunt nazitten voor een lekker kopje koffie met gebak. Navigatie adres: Engelenburgerlaan 1, 6971 BT Brummen. 

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.