Honden losloopgebied Zuigerplasbos in Lelystad (Flevoland)

In het Zuigerplasbos in Lelystad kun je heerlijk wandelen met de hond. Je loopt door het bos, langs brede sloten en een zwemvijver. Onze hond heeft hier genoten! Onderweg hebben we herten gezien! Prachtig natuurlijk, maar als je een hond hebt die van jagen houdt, moet je hier wel rekening mee houden. Bij het belevenissenbos moeten de honden aan de lijn, maar dit is maar een klein stukje en verder mogen de honden overal lekker los lopen.

Wandelroutes in het Zuigerplasbos

Er zijn leuke wandelroutes in het Zuigerplasbos:

  • Zuigerplasbos route van 5,6 km (blauwe route)
  • Rondje om het meer van 2,5 km (grijze route)

Het kan hier en daar een beetje modderig zijn wanneer het flink geregend heeft, dus denk aan goede wandelschoenen of laarzen.

 

Belevenissenbos in Lelystad

In het Zuigerplasbos is er voor de kinderen is er een (gratis) belevenissenbos; een leuke speel-/zwem- en klauterbos, waar kinderen zich naar hartenlust kunnen vermaken. 

Mogen honden loslopen in het Zuigerplasbos in Flevoland?

Honden mogen hier (bijna) overal het hele jaar loslopen, mits onder appèl (maximaal drie honden per begeleider). Het stuk langs het belevenissenbos is aanlijngebied. Dit is maar een klein stukje en daarna mogen de honden weer lekker los lopen. In het belevenissenbos zijn honden niet welkom.

Waar kun je parkeren

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Bosweg en de Veldweg te Lelystad. De Zuigerplasbos route kun je vanaf beide parkeerplaatsen starten.

Horeca bij het Zuigerplasbos

We zijn op de route geen horecagelegenheid tegengekomen. Wel zijn we diverse bankjes tegengekomen, waar je even lekker kunt zitten om uit kunt rusten. 

Leuke (speel)plekken met de hond

Leuke gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn voor honden in Nederland, kun je hier vinden. Liever in Flevoland blijven? Kijk dan op de pagina 'honden los in Flevoland'. Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen? Volg ons dan op Facebook!


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in mei 2022 voor het laatst door ons bezocht.