Losloopgebied Wisentbos in Dronten (Flevoland)

Wanneer je op zoek bent naar een leuke korte wandeling in een mooie omgeving, dan is het Wisentbos in Dronten (Flevoland) een aanrader. Het bos voelt meer aan als een mooi groen park dan als een bos, maar je kunt hier heerlijk wandelen. Toen ik er was (op een dinsdagochtend in mei) was het er niet druk. Er is een groot speelveld waar de honden lekker kunnen ravotten en er is een zwemvijver met een aflopend strandje waar de honden heerlijk kunnen zwemmen. Er staat hier ook een picknicktafel, dus terwijl de honden spelen kun je hier even uitrusten of (nog leuker) gezellig picknicken! 
 

Er zijn twee leuke korte wandelroutes

  • Natuurpad Wisentbos (gele route) van 2 km
  • Wisentbos (paarse route) van 2,1 km (toegankelijk voor rolstoelen/kinderwagens)
     

Mogen honden hier overal loslopen?

Honden mogen overal loslopen, zolang ze maar onder appèl staan. Er zijn drie honden per begeleider toegestaan.

Parkeren bij het Wisentbos (Flevoland)

Je kunt je auto gratis parkeren in een zijstraat van de Wisentweg. Adres: Wisentweg 5a 8251 PB Dronten. Je komt dan uit bij Dorpsboerderij Triade. Schuin tegenover de dorpsboerderij is een zijstraat, als je deze zijstraat inrijdt kom je bij de parkeerplaats, hier is ook de start van de routes.

Horeca na de wandeling

Ik ben op de route geen horecagelegenheid tegengekomen. Mocht je na de wandeling nog lekker ergens een kopje koffie willen drinken, dan kan dit bij Dorpsboerderij Triade, schuin aan de overkant van de parkeerplaats. Adres: Wisentweg 5a 8251 PB Dronten. Bij Dorpsboerderij Triade zijn honden van harte welkom.

Mocht je het Wisentbos in Flevoland gaan bezoeken: 

Minder bewegen door bijvoorbeeld revalidatie of dracht?

Samen hersenwerk doen kan helpen om je hond mentaal moe te maken. Samen 10 à 15 minuutjes intelligentiespellen spelen, staat gelijk aan ongeveer een uur wandelen en het versterkt jullie band! Denkspellen zijn te huur bij Hondenspeel-o-theek Spelen met Honden in Heerhugowaard. Je hond zal er blij mee zijn!

 

Leuke losloopgebieden per provincie

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle leuke plekjes met honden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden (per provincie). 


Voor alle losloopgebieden geldt dat de hond onder appel moet staan.
Dit wandelgebied is in mei 2022 voor het laatst door ons bezocht.