Hondenlosloopgebied Roggebotzand in Dronten (Flevoland)

Over het Roggebotzand ben ik erg enthousiast! We hebben er heerlijk gewandeld en de omgeving verandert steeds. Het is heel divers; zo loop je door het bos, langs fruitbomen, dan over een open vlakte. Ik moet wel zeggen dat ik mezelf op een gegeven moment afvroeg of we wel goed gelopen waren, want voor mijn gevoel liepen we bij de 'Bronnen voor de nieuwe natuur route' over het land van een boer, maar de route wordt duidelijk aangegeven, het kan haast niet mis gaan. Er is geen zwemvijver, maar wel wat brede sloten waar je hond in kan poedelen. Het kan hier en daar wat modderig worden op de route als het (pas) geregend heeft. Bij de parkeerplaats staan picknicktafels waar we nog even heerlijk in het zonnetje gezeten hebben na de wandeling. Het Roggebotzand in Dronten is dan ook echt een aanrader!

Wandelroutes in het Roggebotzand

Er zijn drie wandelroutes (parkeerplaats Roggebotweg):

  • De Bronnen voor de nieuwe natuurroute van 3,7 km (gele route)
  • De Libellenroute van 2,4 km (blauwe route)
  • Kabouterbos route van 0,6 km (voor kinderen)

Er zijn meer wandelroutes, maar die starten vanaf een andere parkeerplaats.

Mogen honden loslopen in het Roggebotzand in Dronten?

Honden mogen overal loslopen in het Roggebotzand, zolang ze maar onder appel staan. Bij het kabouterbos zijn honden niet welkom.

waar kan ik het beste parkeren?

Je kunt je auto gratis parkeren. Navigatie: Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten. Je komt dan uit bij een pannenkoekenrestaurant en speeltuin met kabouterbos voor de kleintjes. Net hiervoor is een parkeerterrein. Hier staan ook een aantal picknicktafels. Wij hebben hier even heerlijk op een bankje wat gedronken.

Eten en drinken bij het Roggebotzand

Er is een pannenkoekenrestaurant naast de parkeerplaats waar je na de wandeling nog even lekker kunt nagenieten. Adres: Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten


Mocht je een rondje Roggebotzand gaan lopen: 

Als je hond weinig beweging mag

Als je hond (tijdelijk) niet zo veel kan bewegen, door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen dat je hond mentaal uitgedaagd wordt! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek in Heerhugowaard. Erg leuk om samen te puzzelen!

Leuke hondenplekken om te wandelen

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die ik gelopen heb en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.