Losloopgebied het Larserbos in Lelystad (Flevoland)

Als je op zoek bent naar een leuke wandeling met je hond in Flevoland, dan kan ik het Larserbos in Lelystad aanraden. De wandeling gaat door het bos en langs water en er is ook een stukje heidegebied wat erg mooi is. Toen wij er waren kwamen we er zelfs reeën en een vos tegen!

 

Wandelroutes in het Larserbos

Er zijn twee leuke routes om te volgen in het Larserbos:

  • Bosroute van 7,5 km (oranje route)
  • Heideroute van 4,9 km (blauwe route)

De routes zijn met oranje en blauwe pijlen aangegeven en goed te volgen. Zowel de Bosroute als de Heideroute zijn leuke rustige wandelroutes. Wij hebben ze allebei gelopen en ze zijn beiden zeker de moeite waard! Niet alle paden zijn verhard, dus op regenachtige dagen kun je beter waterdichte schoenen of laarzen aantrekken, want je loopt op sommige stukken door het (natte) gras en het kan hier en daar drassig zijn.

Is het Larserbos een losloopgebied?

Honden mogen (bijna) overal loslopen in het Larserbos. In een deel van de Bosroute (oranje route) moeten honden een klein stukje (ongeveer 10 minuten) aan de lijn, omdat hier koeien lopen. Je wordt verzocht om op minimaal 25 meter afstand van de koeien te blijven. Mocht je de koeien liever niet tegen willen komen, dan kun je als alternatief een deel van de blauwe route gebruiken.

Waar kan ik parkeren?

Er zijn twee gratis parkeerplaatsen bij het Larserbos:

  • Zeebiesweg
  • Rietweg (navigatie Rietweg 84)

Voor de Bosroute (oranje route) kun je op beide parkeerplaatsen parkeren. Het begin van de Heideroute (blauwe route) wordt alleen vanaf de Rietweg aangegeven. De parkeerplaats aan de Rietweg is een homo-ontmoetingsplaats, vandaar dat ik mijn auto liever aan de Zeebiesweg parkeer. 

Horeca in de buurt

We zijn op de routes geen horecagelegenheid tegengekomen. Mocht je onderweg toch lekker een kopje koffie willen drinken tijdens de wandeling, dan kun je dit zelf mee nemen. Onderweg kom je een paar leuke picknicktafels en wat bankjes tegen.

Mocht je het Larserbos in Lelystad gaan verkennen: 

Kan je hond (tijdelijk) niet veel lopen?

Indien je hond (tijdelijk) niet veel kan bewegen kunnen intelligentiespellen voor honden een goede oplossing zijn om je viervoeter toch mentaal moe te maken. 10 à 15 Minuten hersenwerken met je hond staat gelijk aan ongeveer een uur lopen én het is goed voor jullie onderlinge band samen In onze hondenspeelotheek in Heerhugowaard zijn leuke spellen te huur! Je hond zal er blij mee zijn!

Leuke hondengebieden in Nederland

Alle leuke losloopgebieden en hondenspeelplaatsen in Nederland die wij bezocht hebben kun je hier vinden. Liever in Flevoland blijven? Kijk dan op de pagina 'honden los in Flevoland'.


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in mei 2022 voor het laatst door ons bezocht.