Hondenlosloopgebied het Gelderse Hout in Lelystad (Flevoland)

In het Gelderse Hout, een polderbos in Lelystad, is een leuk hondenlosloopgebied. De wandeling gaat door het bos en langs water. Vlakbij de parkeerplaats aan de Gelderse Hout is een kleine vijver waar honden even kunnen badderen. Wij vonden het een leuke wandeling in een mooie omgeving. Ondanks dat hij niet erg lang is, is hij wel de moeite waard om te wandelen.

Wandelroutes in het Gelderse Hout

Er is een leuke wandelroute in het Gelderse Hout:

  • Gele route van 3 km

De route wordt op zich goed aangegeven, maar de paaltjes staan soms behoorlijk ver van het pad af, waardoor je ze makkelijk kunt missen. De route kent weinig afslagen, dus je zal hier niet snel verdwalen wanneer je per ongeluk een routepaaltje mist ;-) 
Het is een mooie route, waar je heerlijk kunt wandelen.

Mogen honden loslopen in het Gelderse Hout in Flevoland?

Honden mogen hier het hele jaar loslopen, mits onder appèl (maximaal drie honden per begeleider). Wij waren hier op een dinsdag in juni en zijn een paar honden tegengekomen, waar Becky even mee gespeeld heeft. Er loopt een ruiterpad door het bos, maar we zijn zelf geen ruiters tegengekomen. 

Parkeren bij het Gelderse Hout in Lelystad (Flevoland)

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Gelderse Hout te Lelystad. Je kunt ook aan de andere kant van het Gelderse Hout parkeren. Het adres van deze parkeerplaats is Dronterweg te Lelystad. Bij de parkeerplaats aan de Gelderse Hout is een kleine zwemvijver. 

Horeca in de buurt van het losloopgebied

We zijn op de route geen horecagelegenheid tegengekomen. Wel hebben we een paar picknicktafels gezien, waaronder eentje op een heuvel, met een prachtig uitzicht op de omgeving (je moet hiervoor wel eerst een hoge trap beklimmen). Dus wanneer je zelf voor wat lekkers zorgt, kun je hier heerlijk zitten en genieten van het fraaie uitzicht.

Mocht je lekker in het Gelderse Hout gaan wandelen: 

Kan je hond (tijdelijk) niet veel lopen?

Indien je hond (tijdelijk) niet veel kan bewegen kunnen intelligentiespellen voor honden een goede oplossing zijn om je viervoeter toch mentaal moe te maken. 10 à 15 Minuten hersenwerken met je hond staat gelijk aan ongeveer een uur lopen én het is goed voor jullie onderlinge band samen In onze hondenspeelotheek in Heerhugowaard zijn leuke spellen te huur! Je hond zal er blij mee zijn!

 

Meer leuke plekken met honden in Nederland

Op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle plekken met honden waar wij geweest zijn en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. Liever in Flevoland blijven? Kijk dan op de pagina 'honden los in Flevoland'. 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.