Hondenlosloopgebied Biddingbos, Biddinghuizen (Flevoland)

In het Biddingbos in Biddinghuizen zijn vier leuke wandelroutes waar je hond overal los mag. En wat je niet vaak mee maakt; er geldt hier geen opruimplicht. Maar ondanks dat er geen opruimplicht is, vond ik het er opvallend schoon. Het bos voelt meer als een groot park dan als een bos, maar wij hebben hier heerlijk gewandeld! Het Biddingbos is erg afwisselend met groen, bos en water. Er is een zwemvijver waar de honden lekker in kunnen zwemmen en er zijn brede sloten, waar onze hond Becky ook verkoeling zocht. 

Wandelroutes in het Biddingbos

Er zijn vier leuke routes in het Biddingbos:

  • Biddingringpad (rode route) van 8 km
  • Dorpsbosroute (groene route) van 4 km

  • Dierenparkroute (blauwe route) van 2 km

  • JVN Natuurpad (gele route) van 4 km (onverharde weg)

Wij waren er op een dinsdag en toen was het er erg rustig met andere honden. We zijn twee aangelijnde honden tegen gekomen en één loslopende hond. De routes staan goed aangegeven met paaltjes.

Mogen honden loslopen in het bos?

Honden mogen overal loslopen in het Biddingbos en er geldt geen opruimplicht. Bij de groene route is er een klein stukje wat even door een woonwijk gaat (om twee huizen heen en dan gelijk het Biddingbos weer in). Hier heb ik Becky even aangelijnd, 

Waar kan ik bij het Biddingbos parkeren?

Je kunt de auto gratis parkeren aan de Sportlaan. Navigatie: Sportlaan 8, 8256 CE Biddinghuizen. Dit is het adres van de Scouting. Achterin de straat zijn verharde parkeerplaatsen. Als je hier parkeert moet je een klein stukje terug lopen naar de ingang van de scouting en het dierenparkje. Hier beginnen de wandelroutes.

Een hapje eten en drinken onderweg

Wij zijn op de route geen horecagelegenheid tegengekomen, wel een aantal  (picknick)bankjes, dus als je zelf voor wat lekkers zorgt, kun je dat onderweg op een bankje nuttigen. 

Mocht je het Biddingbos gaan verkennen: 

Hersenwerk wanneer de hond minder beweging mag

Indien je hond (tijdelijk) in de lappenmand zit door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging. Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeel-o-theek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Erg leuk om samen met je hond te puzzelen en het versterkt jullie band!

Leuke hondengebieden

Alle leuke plekken met honden waar wij geweest zijn in Nederland, kun je hier vinden. 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in mei 2022 voor het laatst door ons bezocht.