Wandelen met de hond: Losloopgebied Valtherbos in Klijndijk (Drenthe)

Een mooi losloopgebied in Klijndijk (Drenthe) is het Valtherbos. Er is een mooie loslooproute door het bos en heide en je komt langs Hunebed(den), iets wat ik altijd bijzonder vind om te zien. Toen wij er waren was het er niet druk met andere honden en de  wandelroute werd goed aangegeven. Er is geen zwemwater, maar genoeg te zien en ontdekken! Een aanrader dus voor een mooie wandeling met je hond.

 

Wandelroutes en honden los in het Valtherbos in Klijndijk (Drenthe)

Er starten drie wandelroutes vanaf de parkeerplaats in Klijndijk (waar wij stonden):

  • Gele wandelroute van 4 km (losloopgebied)
  • Rode wandelroute van 7 km (gedeeltelijk losloopgebied)
  • Groene wandelroute van 10 km (gedeeltelijk losloopgebied)

Bij de parkeerplaats staat een informatiebord met QR-codes. Als je deze met je telefoon scant, krijg je de wandelroute op je mobiel.

De gele route is een hondenlosloopgebied. Honden mogen hier lekker loslopen, mits onder appel. De rode en groene wandelroutes zijn gedeeltelijk losloopgebied.

Parkeren bij het Valtherbos in Klijndijk

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Melkweg in Klijndijk. Navigatie: Melkweg 42 in Klijndijk. Je komt dan bij een woonhuis. De parkeerplaats bevindt zich hiernaast.

 

Horeca bij het losloopgebied

We zijn op de gele route geen horecagelegenheid tegengekomen, maar wel picknickbankjes. Onderweg kun je dus lekker uitrusten en genieten van de prachtige omgeving! Op de rode route kom je Buffetrestaurant Thijs en Aafke tegen. Adres: Hoofdweg 41, 7871 TC Klijndijk. 

Mocht je het Valtherbos in Klijndijk gaan verkennen:

Hond (tijdelijk) in de lappenmand?

Kan je hond niet zo veel bewegen door bijvoorbeeld ouderdom, dracht of revalidatie? Dan kan hersenwerk helpen om hem geestelijk moet te maken. Door hondenpuzzels te doen moet de hond echt na gaan denken en zijn neus gebruiken. Honden worden hier moe van en samen spelen versterkt de hond-baas relatie en het is leuk! Een win-win! Er zijn diverse intelligentiespellen voor honden te huur in de speelotheek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Uw hond zal het geweldig vinden!

Meer leuke plekken met de hond?

Alle leuke plekken in Drenthe kun je vinden op de pagina 'honden los in Drenthe'. Alle gebieden in Nederland die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden. 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.