Losloopgebied Smalbroek, Nationaal Park Dwingelderveld in Beilen (Drenthe)

NP Dwingelderveld staat bekend om haar prachtige natuur, dus is wandelen in het losloopgebied Smalbroek dan ook zeker geen straf! We kwamen al snel een mooie ven tegen waar Becky (die verzot is op water) lekker doorheen ging rennen. Ze genoot zichtbaar en als zij geniet, geniet ik ook!

Is Smalbroek (Nationaal Park Dwingelderveld) een losloopgebied?

Smalbroek is (deels) losloopgebied. Honden mogen hier loslopen, mits onder appel. Het losloopgebied is niet groot en begint vanaf de parkeerplaats en loopt een klein stukje rechtdoor tot het bordje 'aanlijngebied'. Ga je hier naar links, dan blijf je in het losloopgebied en kun je leuke slingerpaadjes nemen. Er zijn drie losloopgebieden voor honden in Nationaal Park Dwingelderveld;  Oude Hoogeveense Dijk, Natuurpoort Spier en Smalbroek.

Een route volgen

Er is een mooie wandelroute bij Smalbroek:

De Witteveenwandeling gaat helaas maar een klein stukje door het losloopgebied, het grootste gedeelte is aanlijngebied. Meer informatie over de route kun je vinden op de website van Staatsbosbeheer

Waar kun je parkeren?

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats ter hoogte van Camping Kampeerboerderij Boszicht. Navigatie adres: Smalbroek 46, 9411 TV Beilen. Schuin tegenover de camping is de parkeerplaats.

Een lekker hapje eten of drinken?

Na de wandeling kun je gezellig wat eten en drinken in de sfeervolle Bistro Eijg&Wijs, navigatie adres: Wijsterseweg 9, 9417 TD Spier. Honden zijn hier  welkom (mits ze hun opeten, dan uiteraard niet 🤣)


Mocht je het mooie Nationaal Park Dwingelderveld gaan bezoeken:

Foto boven: Een iets minder schoon poeltje...

Foto boven: Lekker rennen over de heide

Leuk in Beilen en omgeving

Andere leuke wandelgebieden met de hond in de buurt van Beilen zijn Natuurpoort Spier en Oude Hoogeveensedijk in Lhee.
Zoek je iets leuks in de buurt voor de kinderen in de omgeving van Beilen? Dan is het Bezoekerscentrum Dwingelerveld leuk om naar toe te gaan. Navigatieadres: Benderse 22, 7963 RA  Ruinen.

Mag je hond (tijdelijk) niet veel bewegen?

Als je hond niet zo veel mag bewegen, door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen dat je hond mentaal uitgedaagd wordt! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek in Heerhugowaard. Erg leuk om samen te puzzelen!

De natuur is prachtig in Nationaal Park Dwingelderveld 

Andere leuke wandelplekken in Nederland

Alle leuke hondengebieden die wij bezocht hebben per provincie kun je hier vinden. Liever in Drenthe blijven? Kijk dan op onze pagina 'honden los in Drenthe'. 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. 
Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.