Honden los in natuurgebied Sleenerzand in Schoonoord (Drenthe)

Een prachtig natuurgebied met een heerlijk losloopgebied in Drenthe is Sleenerzand in Schoonoord. Wij hebben hier de Vossenvenroute gevolgd waarbij de hond lekker los mee kon wandelen. Je loopt door het bos en gaat dan over een stuk heidegebied met grafheuvels. Op dit stuk geldt een aanlijnplicht, omdat hier schapen lopen, maar dit wordt goed aangegeven door middel van borden (en een hek). Het is een stuk van nog geen 10 minuten dat de honden aan de lijn moeten, dus dat valt mee! Het Sleenerzand in Schoonoord is een mooi natuurgebied en zeker een bezoekje waard!

 

Wandelroutes Boswachterij Sleenerzand in Schoonoord (Drenthe)

De leukste wandelroute om te lopen met je hond is de Vossenvenroute van 5 km (blauwe wandelroute), waarvan het grootste gedeelte losloopgebied is.

De Jeneverbesroute (oranje wandelroute) gaat gedeeltelijk door het losloopgebied en gedeeltelijk door het aanlijngebied.

Mogen honden overal loslopen?

Op de Vossenvenroute (losloopgebied) mogen de honden (bijna) overal loslopen. Alleen op het stukje waar de schapen lopen moeten de honden een klein stukje aan de lijn. Dit is een stukje van een ca. 10 minuten.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats Kibbelveen aan de N376 (schuin tegenover huisnummer 97). Er staat een wit bord met blauwe letters 'P Kibbelveen' in de berm van de N376 (Slenerweg). Hier tegenover is de parkeerplaats. Vanaf hier start het losloopgebied en twee wandelroutes van Staatsbosbeheer.

 

Eten en drinken bij Sleenerzand

We zijn op de route geen horecagelegenheid tegengekomen, maar wel picknickbankjes. Onderweg kun je dus lekker uitrusten en genieten van de prachtige omgeving!

Mocht je Boswachterij Sleenerzand in Schoonoord gaan verkennen:

veel plezier!

Hersenwerk voor de hond tijdens revalidatie of dracht

Is je hond (tijdelijk) minder beweeglijk door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging. Je kunt intelligentiespellen huren in de honden speel-o-theek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Erg leuk om samen met je hond te puzzelen en het versterkt jullie band! Een win-win!

Nog meer leuke wandelgebieden opzoeken?

Alle gebieden waar wij geweest zijn met de hond en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. Wil je liever in Drenthe blijven? Kijk dan bij 'honden los in Drenthe' voor leuke plekken en ideeën! 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.