Heerlijk loslopen met de hond in Noordbargerbos in Emmen (Drenthe)

In Boswachterij Noordbargerbos is een leuk losloopgebied voor honden en maakt deel uit van de Hondsrug (UNESCO). Toen wij er waren was het in het losloopgebied rustig met andere honden, maar wij hadden ook niet het beste weer helaas. Bij de parkeerplaats staat er eerst een bordje 'honden aan de lijn', dit is misschien voor 10 meter, want daar staat gelijk een bordje 'hondenlosloopgebied' en kunnen de honden lekker loslopen. Laat je dus niet ontmoedigen door het eerste bord wat je er tegen komt 😉

 

Honden los in het Noordbargerbos

Honden mogen overal loslopen in het Noordbargerbos, mits onder appel. 

Wandelroute en parkeren

De wandelroute van het losloopgebied is niet lang (3 km), maar de honden kunnen er  lekker loslopen en struinen in het bos. Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats aan de Ermerweg / Nieuw-Amsterdamsestraat. 

Aan de overkant van de weg is ook een parkeerplaats. Hier begint de Noordbargerroute (gele route) van 4 km. Hier geldt een aanlijnplicht. 

Horecagelegenheid bij het Noordbargerbos

Aan de zijkant van het Noordbargerbos zit Stadsboerderij 't Nije Hoff waar je heerlijk kunt eten en drinken. Honden mogen er niet naar binnen, maar zijn buiten op het terras van harte welkom. Er zijn drinkbakken aanwezig en als het regent hebben ze een overkapping. Adres: Nieuw-Amsterdamsestraat 140, 7814 VA Emmen.

Mocht je het Noordbargerbos in Emmen gaan verkennen: 

Zit je hond in de lappenmand?

Kan je hond door bijvoorbeeld dracht, ouderdom of revalidatie minder bewegen? Dan kan hersenwerk helpen om de hond geestelijk uit te dagen! Samen 10 à 15 minuutjes denkspellen spellen staat ongeveer gelijk aan een uur wandelen met je hond. Denkspellen voor honden zijn te huur in de hondenspeel-o-theek van Spelen met HONDEN. Samen spelen: Je hond zal er blij mee zijn!

Meer leuke wandelingen met je hond

Alle routes die wij gelopen hebben per provincie en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. Alle gebieden in Drenthe staan op de pagina 'honden los in Drenthe'. 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.