Losloopgebied Hondsrug Gieten-Borger in Gieten (Drenthe)

Natuurgebied Gieten-Borger is een onderdeel van de Hondsrug UNESCO Global Geopark en een fantastisch gebied om te wandelen. Ons eerste idee was om naar bezoekerscentrum Het Boomkroonpad te gaan en daar te wandelen, maar daar was het zo druk met de auto's dat we weer zijn weggegaan en zijn doorgereden naar een andere parkeerplaats. Daar hebben wij de Gletsjerkuil wandeling gelopen en ik moet eerlijk zeggen, het was hier fantastisch en heerlijk rustig! 😉

 

Mogen honden loslopen op de wandelroutes in Gieten - Borger?

Er zijn twee wandelroutes die vanaf de parkeerplaats waar wij hebben geparkeerd aan de Houtvester Jansenweg:

  • Gletsjerkuil wandeling van ca. 3,3 km (rode route)
  • Zwartemeer wandeling van ca. 3,5 km (gele route)


Op de Gletsjerkuil wandeling (losloopgebied) mogen de honden overal loslopen, mits onder appel. Op de Zwartemeer wandeling moeten honden aan de lijn.

 

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan (gratis) op de parkeerplaats Houtvester Jansenweg, 9461 TW Gieten. Het hondenlosloopgebied begint aan de overkant van de weg.

Wandel je liever bij Het Boomkroonpad, dan kun je parkeren aan de Steenhopenweg 4, 9533 PN Drouwen.

 

Horecagelegenheid op de route?

We zijn op de route geen horecagelegenheid tegengekomen, maar wel  picknickbankjes. Onderweg kun je dus lekker uitrusten en genieten van de prachtige omgeving! 

Mocht je natuurgebied Gieten-Borger gaan verkennen: 

Kan je hond (tijdelijk) minder bewegen?

Het kan zijn dat je hond (tijdelijk) minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, ouderdom of revalidatie. Dan kan hersenwerk helpen om hem mentaal moe te krijgen, want wist je dat 10 à 15 minuten denkspellen doen met je hond ongeveer gelijk staat aan een uur lopen? En intelligentiespellen speel je samen, dus het is ook goed voor de hond-baas relatie. Een win-win! Hondenpuzzels zijn te huur bij Hondenspeelotheek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Hier vind je het assortiment.

Prachtige ongerepte natuur in Natuurgebied Gieten-Borger

Leuke gebieden met de hond

Alle gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. Alle leuke gebieden in Drenthe staat op de pagina 'honden los in Drenthe'. 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.