Spelen in Stichting Hondenspeeltuin Midden-Drenthe in Beilen (Drenthe)

"Als je in de buurt van Beilen bent, dan moet je naar hondenspeeltuin Midden Drenthe gaan, dat is zoooo leuk voor honden", kreeg ik te horen. Dus tja, als ik zo'n enthousiaste tip krijg, dan wil ik er natuurlijk wel gaan kijken. Dus Becky in de auto gezet en samen op ontdekkingstocht! En ik ben blij dat ik gegaan ben, want het is inderdaad érg leuk voor honden en behoorlijk groot (ca. 0,8 ha). Er staan leuke en goed onderhouden speeltoestellen, het zwembadje was schoon en het gras was kort gemaaid. Ik was echt blij verrast! Het is dat het voor ons niet naast de deur is, anders zou ik hier zeker vaker met Becky naar toe gaan!

Is de hondenspeeltuin gratis?

De hondenspeeltuin kost € 1,00 per hond. Ik had verwacht dat je gelijk bij het hek moest betalen, maar daar kon ik niets ontdekken waar ik geld in kon stoppen. Gelukkig waren er andere mensen met een hond, zodat ik kon vragen waar je moest betalen. Zij wisten mij te vertellen dat er een gleuf in het groene gebouwtje zit waar je geld in kon doen. Als je door het hek gaat, loop je rechtdoor naar het groene gebouwtje. Ergens in het midden van het gebouw (naast de deur) kun je geld inwerpen. Ook is het mogelijk om digitaal via een QR-code te betalen. Het geld wordt gebruikt voor onderhoud van de hondenspeeltuin. En dat kon je goed zien; het was heel netjes!

Mogen alle honden spelen in Hondenspeeltuin Midden-Drenthe in Beilen?

Honden (vanaf 4 maanden en volledig gevaccineerd) mogen hier het hele jaar loslopen en komen spelen, maar ze moeten wel sociaal naar andere honden zijn. De hondenspeeltuin is volledig omheind met een 1.80m hoog hek, dus heel geschikt voor hondjes die weleens weg willen lopen.

Om het hondenzwembad zit een aparte omheining, zodat honden niet ongewenst het zwembad in kunnen gaan. Héél handig en slim!

Er gelden een aantal gedragsregels in de hondenspeeltuin. Deze kun je lezen op de website van Hondenspeeltuin Midden-Drenthe

Wandelroutes vs hondenspeelparadijs

Wandelroutes zijn hier niet, maar het is één groot speelparadijs voor honden! Voor baasjes staan er bankjes en stoelen waar je op kunt zitten, terwijl de honden spelen, maar het is ook leuk om samen met je hond te spelen met de verschillende speeltoestellen. Let wel goed op dat je de poep opruimt!

Kun je gratis bij de hondenspeeltuin parkeren?

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij de hondenspeeltuin. Navigatie adres: Kruising Sportlaan - Ossebroeken, 9412 BL Beilen.

Na afloop ergens wat eten?

Gezellig wat eten en drinken kan in de sfeervolle Bistro Eijg&Wijs, navigatie adres: Wijsterseweg 9, 9417 TD Spier. Honden zijn hier  welkom (mits ze hun opeten, dan uiteraard niet 🤣). 

Hondenspeeltuin Midden-Drenthe; een speelparadijs voor honden

Ga je lekker met je hond spelen in Stichting Hondenspeeltuin Midden-Drenthe?

Zit je hond in de lappenmand?

Zit je hond (tijdelijk) in de lappenmand door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging. Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeel-o-theek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Erg leuk om samen met je hond te puzzelen en het versterkt jullie band!

Trampolines voor honden

Het hondenzwembad is beveiligd met een apart hek 

Meer wandelgebieden met de hond?

Alle gebieden die wij bezocht hebben per provincie en leuk zijn om naar toe te gaan met de hond, kun je hier vinden. Wil je in Drenthe blijven, dan kun je op de webpagina 'honden los in Drenthe' kijken voor leuke tips 👍


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Deze hondenspeeltuin is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.