Met de hond in Stichting Hondenspeeltuin Hoogeveen in Hoogeveen (Drenthe)

Als ik hoor over een hondenspeeltuin, ben ik altijd wel nieuwsgierig en dus ook over de Hondenspeeltuin in Hoogeveen. Het ligt langs de snelweg, maar omdat het goed omheind is, is het veilig voor honden om hier te spelen. Het terrein maakte een beetje een verwaarloosde indruk; het gras stond vrij hoog en er was bijvoorbeeld een oude plastic zandbak die stuk was. Kan gebeuren, maar voor de veiligheid van de hondjes kan dit toch beter weggehaald worden. Er is een apart gedeelte wat je kunt huren voor als je bijvoorbeeld alleen met je hond wilt trainen en er is een puppygedeelte, wat fijn is als je een kleine pup hebt. Het is dat ik in de buurt een afspraak had en het dus kon combineren, want het is geen speeltuin om ver voor om te rijden.

Is de hondenspeeltuin gratis?

De hondenspeeltuin is gratis. Het gedeelte wat je kunt reserveren om bijvoorbeeld met je hond rustig te kunnen trainen is ook gratis.

 

Mogen honden loslopen in Hondenspeeltuin Hoogeveen?

Pups onder de 4 maanden wordt afgeraden om te komen spelen in verband met de kans op mogelijke ziektes. Honden mogen hier het hele jaar loslopen en komen spelen, mits ze sociaal naar andere honden zijn. De speeltuin is volledig omheind met hekken van 1.80m tot 2m hoog, dus heel geschikt voor hondjes die weleens weg willen lopen. Houd u hond(en) aan de lijn, totdat ze in de hondenspeeltuin zijn. Dit in verband met de drukke snelweg naast de hondenspeeltuin.

Er gelden wel een aantal gedragsregels. Deze kun je lezen op de website van Hondenspeeltuin Hoogeveen. Aangeraden wordt om drinkwater mee te nemen voor je hond.

Parkeren en horeca bij de speeltuin voor honden

Je kunt je auto gratis parkeren langs de weg. Het adres volgens de website van Stichting Hondenspeeltuin Hoogeveen is Alteveer 126 KPN. Als navigatieadres staat er Alteveer 135, 7907 GC in Hoogeveen.


Op beide adressen kon ik het op mijn navigatie niet vinden en heb uiteindelijk de weg maar gevraagd bij een boerderij. Uiteindelijk heb ik de speeltuin gevonden met het navigatieadres: Afrit Alteveer in Hoogeveen. Ik hoop dat ik jullie hiermee een flinke zoektocht bespaar! 

Na afloop hebben wij heerlijk gegeten en wat gedronken bij Paviljoen Nijstad, met uitzicht over het water. Navigatie adres: Koedijk 8, 7908 TA in  Hoogeveen. Honden zijn hier welkom. 

Mocht je naar Stichting Hondenspeeltuin Hoogeveen gaan: 

veel plezier

een echt speelparadijs voor honden

Kan je hond (tijdelijk) minder bewegen?

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de honden speel-o-theek in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met de hond ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik Becky's vacht na de wandeling, voordat ze in de auto gaat op teken. Omdat Becky gek is op zwemmen heb ik een lichte microvezel badjas voor haar, die water absorbeert en haar warm houdt na het zwemmen en verder neem ik lekkere en gezonde trainers mee als beloning tijdens de wandeling 😉

Meer leuke speelplekken met de hond?

Alle gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. Als we weer een leuk gebied hebben bezocht, zal ik het weer delen op de website van Spelen met HONDEN. Nieuwsgierig? Volg ons dan op Facebook!In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.