Wandelen en zwemmen met de hond bij de Grote Rietplas in Emmen (Drenthe)

Als je op zoek bent naar een leuke plek waar je (jonge) hond lekker los kan lopen om te spelen, zwemmen en ravotten,  zonder dat hij weg kan rennen, dan is de Grote Rietplas in Emmen uitermate geschikt. Het hondenspeelveldje met speelvijver is klein, maar toen wij er waren was het hier gezellig druk met andere honden die lekker met elkaar aan het spelen en in het meer aan het zwemmen waren en hier had Becky het zichtbaar naar haar zin. Vooral in het water 😉

 

Is er een wandelroute bij de Grote Rietplas?

Er zijn geen wandelroutes bij de Grote Rietplas in Emmen. Het stuk van de parkeerplaats naar het losloopveld en zwemvijver voor honden is leuk om te lopen, maar niet ver (ca. 450 meter). Voor een lange wandeling kun je dus beter naar de Emmerdennen gaan of naar het Noordbargerbos.

Mag mijn hond hier overal loslopen?

Er is een hondenstrand en een speelweide bij de Grote Rietplas, waar de honden lekker los mogen lopen. Dit losloopgebied wordt afgesloten door een hek. Buiten het hek is aanlijngebied. Bij het strand vlakbij de parkeerplaats, zijn honden niet welkom.

Als je naar het hondenlosloopgebied wilt, dan loop je vanaf de parkeerplaats langs de rechterkant van het meer naar achteren. Na ongeveer 450 meter zie je een hek (links). Dit is de ingang van het losloopgebied voor honden.

Parkeren bij het meer

Parkeren kan gratis op de parkeerplaats aan het einde van de Boerweg in Emmen. Het losloopgebied is ca. 450 meter lopen. Vanaf de parkeerplaats tot het hondenlosloopgebied moeten de honden aan de lijn.

 

Picknicken

We zijn op de route geen horecagelegenheid tegengekomen. Zelf iets meenemen en picknicken kan natuurlijk ook, want er liggen grote boomstammen bij het losloopgebied, waar je lekker op kunt zitten, terwijl de honden bij het meer zwemmen en spelen.

Mocht je naar de Grote Rietplas in Emmen gaan:

veel plezier!

Kan je hond (tijdelijk) niet veel lopen?

Indien je hond (tijdelijk) niet veel kan bewegen kunnen intelligentiespellen voor honden een goede oplossing zijn om je viervoeter toch mentaal moe te maken. 10 à 15 Minuten hersenwerken met je hond staat gelijk aan ongeveer een uur lopen én het is goed voor jullie onderlinge band samen In onze hondenspeelotheek in Heerhugowaard zijn leuke spellen te huur! Je hond zal er blij mee zijn!

Meer leuke plekken met de hond

Alle plekjes in Nederland die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. Liever in Drenthe blijven? Kijk dan op de pagina 'honden los in Drenthe'. 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.