Wandelen met de hond: Boswachterij Odoorn in Odoornerveen (Drenthe)

Een mooie wandeling kun je maken in Boswachterij Odoorn in Odoornerveen. Er is bos, heide en (zwem)water en er zijn verschillende leuke routes om te lopen. Boswachterij Odoorn is een deel van de Hondsrug UNESCO Global Geopark, een prachtig uitgestrekt natuurgebied. Wij waren hier op een doordeweekse dag en het was er rustig met honden. We hebben hier een heerlijke wandeling gemaakt en hebben genoten van de mooie en afwisselende natuur!

 

Wandelroutes in Boswachterij Odoorn (Drenthe)

Er zijn vijf wandelroutes in Odoorn in Odoornerveen:

  • Blauwe wandelroute van 8 km (losloopgebied)
  • Rode wandelroute: Korte Schapenparkroute van 2,5 km (losloopgebied)
  • Gele wandelroute: Schapenparkroute van 8,5 km (honden niet overal welkom)
  • Witte wandelroute: Poolshoogte route van 6,2 km (deels losloopgebied)
  • Rood/witte wandelroute: Kabouterpad van 1,5 km (aanlijnplicht)

 

Mogen honden hier loslopen?

De rode en blauwe route zijn hondenlosloopgebied. Honden mogen hier lekker loslopen, mits onder appel. In het voorjaar (als er kleine hertjes zijn), wordt je verzocht om honden aan de lijn te houden. De witte wandelroute (Poolshoogte route) gaat deels door het losloopgebied. Op de gele wandelroute (Schapenparkroute) zijn honden binnen de veerasters niet welkom, dus is deze route is niet geschikt met honden.
De rood/witte wandelroute (Kabouterpad) is speciaal voor kinderen. Honden zijn  aangelijnd toegestaan. Meer informatie over het Kabouterpad in Odoorn vind je hier: Kabouterpad Odoorn


Gratis parkeren bij Boswachterij Odoorn

  • Voor de blauwe wandelroute (hondenlosloopgebied) kun je het beste parkeren aan de Achterweg in Odoornerveen. Navigatie: Achterweg 14 in Odoornerveen.
  • Voor de overige wandelroutes kun je het beste parkeren aan de Boswachter Meelkerlaan. Natigatie: Boswachter Meelkerlaan 5, 7873 TE Odoorn. Je komt dan uit bij Theehuis Poolshoogte.
  • De gele route start vanaf de Boswachter Meelkerlaan en vanaf de kruising Achterweg/Manhrowijk in Odoornerveen. 

Op de parkeerplaats van de Boswachter Meelkerlaan bevindt zich De Brandtoren (uitkijktoren) met een prachtig uitzicht over het natuurgebied. Op alle parkeerplaatsen kun je gratis parkeren.

Horeca bij het losloopgebied

We zijn op de blauwe route geen horecagelegenheid tegengekomen, maar wel picknickbankjes. Onderweg kun je dus lekker uitrusten en genieten van de prachtige omgeving!

De overige wandelroutes kun je starten vanaf de parkeerplaats bij Theehuis Poolshoogte, waar je na je wandeling nog even lekker kunt nagenieten met iets lekkers (dagelijks geopend maandag t/m zondag vanaf 10:00 uur). Kijk voor je vertrekt even op de website voor de actuele openingstijden. 

Ga je lekker in Boswachterij Odoorn wandelen?

Hersenwerk bij minder beweging helpt

Kan je hond (tijdelijk) niet zoveel beweging krijgen als gewend, door bijvoorbeeld dracht of revalidatie? Dan kan hersenwerk helpen om je hond mentaal moe te maken. 10 à 15 minuten denkspellen doen met je hond staat gelijk aan ongeveer een uur lopen. Ook versterkt samen intelligentiespellen spelen met je hond jullie hond-baas relatie én het is erg leuk om te doen! Wil je weten wat er te huur is in de hondenspeelotheek in Heerhugowaard? Bekijk dan onze denkspellen. Uw hond zal het fantastisch vinden!

Meer leuke hondenplekken bezoeken?

Andere leuke hondengebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden. Wil je liever in Drenthe blijven? Kijk dan op de pagina 'honden los in Drenthe'. 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.