Wandelen met de hond in Boswachterij Exloo in Ees (Drenthe)

Een mooi losloopgebied met nog zichtbare historie is Boswachterij Exloo. Hier loop je in een prachtig natuurgebied wat een deel is van de Hondsrug UNESCO Global Geopark. Het gebied heeft bos, heide, zandverstuiving en grafheuvels. De Monumentenroute en Zevenheuveltjesroute starten allebei bij Hunebed 30, wat ik zelf heel bijzonder vond om te zien. Boswachterij Exloo is een heel mooi gebied om met je hond te gaan wandelen!

 

Vier leuke wandelroutes in Boswachterij Exloo

  • Dennenbosroute van 2,5 km (gele wandelroute, losloopgebied)
  • Monumentenroute van 4 km (witte wandelroute, gedeeltelijk losloopgebied)
  • Zevenheuveltjesroute van 4,5 km (rode wandelroute, aanlijnplicht)
  • Stormroute van 5 km (blauwe wandelroute, aanlijnplicht)

Waar mag mijn hond los?

Op de Dennenbosroute (gele wandelroute) en op de Monumentenroute (witte wandelroute) mogen de honden een groot gedeelte lekker loslopen. Op de overige routes geldt een aanlijnplicht.

Waar kunnen we de auto parkeren?

  • Voor de Dennenbosroute (2,5 km) kun je de auto parkeren op de parkeerplaats aan de Bodenpad in Ees (bij een soort kruising met een fietspad).
  • De Zevenheuveltjesroute (rode wandelroute) en de Monumentenroute (witte route) starten allebei vanaf de parkeerplaats aan het Bodenpad in Ees, net voor de kruising met de Boslaan in Exloo. Op de Zevenheuveltjes route (rode wandelroute) moeten honden aan de lijn. De Monumentenroute (witte wandelroute) is gedeeltelijk losloopgebied. De routes beginnen bij Hunebed D30.
  • De Stormroute (5 km) start vanaf de parkeerplaats aan de Oosterweg in Ees. Honden moeten hier aan de lijn.

Lekker eten en drinken

Op de route zijn we geen horecagelegenheid tegengekomen, maar er valt in de buurt altijd wat leuks te vinden! Zelf iets meenemen kan natuurlijk ook, want er staan bankjes onderweg.

Mocht je Boswachterij Exloo in Ees gaan verkennen: 

Minder bewegen door bijvoorbeeld revalidatie of dracht?

Samen hersenwerk doen kan helpen om je hond mentaal moe te maken. Samen 10 à 15 minuutjes intelligentiespellen spelen, staat gelijk aan ongeveer een uur wandelen en het versterkt jullie band! Denkspellen zijn te huur bij Hondenspeel-o-theek Spelen met Honden in Heerhugowaard. Je hond zal er blij mee zijn!

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Alle leuke gebieden in Nederland die wij bezocht hebben kun je hier vinden. Liever in Drenthe blijven? Alle leuke plekken in Drenthe kun je vinden op 'honden los in Drenthe'.


Voor alle losloopgebieden geldt dat de hond onder appel moet staan.
Dit wandelgebied is in juni 2022 voor het laatst door ons bezocht.