Welkom bij Hondenspeelotheek Spelen met Honden

De winkels liggen tegenwoordig vol met hersenwerkjes, hondenpuzzels, hondenspelletjes…. ! De aanschaf van een puzzel is vrij duur en als jouw hond het spelletje snel door heeft, is de uitdaging weg en verdwijnt de denkpuzzel al snel in de kast… Mede daarom ben ik een hondenspeel-o-theek met deze spelletjes begonnen. Op deze manier kun je verschillende spellen uitproberen en afwisselen, zonder er veel geld in te hoeven investeren. 

De hondenpuzzels zorgen ervoor dat jouw hond gaat nadenken; 10 tot 15 minuten spelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond. Je kunt jouw hond uitdagen door het spelletje steeds iets lastiger te maken. Samen puzzelen heeft veel voordelen: het vergroot de concentratie, stimuleert het zelf nadenken, brengt ontspanning, is erg leuk om te doen en het verstrekt de band tussen de hond en eigenaar, helemaal als je als team samenwerkt!

Denkspellen zijn geschikt voor jonge honden, maar ook voor de senioren of geblesseerde honden of wanneer je een keer wat minder tijd hebt voor een lange wandeling... Hoewel een spel goed voor mentale uitdaging voor je hond zorgt, is het geen vervanging van een wandeling of andere vorm van lichaamsbeweging. Soms kan het wat tijd kosten voordat je hond een puzzel snapt, maar als je het eenmaal hebt uitgelegd, kan je hond lekker puzzelen voor zijn beloning! Bij alle spellen zit een uitgebreide handleiding om het spel goed aan de hond te leren. Er een geschikte puzzel voor elke hond. Je puzzelt samen met de hond en leert de hond stapsgewijs wat de bedoeling is. De hond is hierdoor nooit alleen met de puzzel, maar puzzelt altijd onder begeleiding. Zo wordt samen spelen een succes! 

Er zijn hondenpuzzels met verschillende niveaus te huur:

 • Level 1: Voor beginners en pups (vanaf 5 maanden)
 • Level 2: Voor honden die vaker hebben gepuzzeld
 • Level 3: Voor de gevorderde hond
 • Level 4: Voor de slimme, energieke (gevorderde) honden

Strippenkaarten

Er zijn strippenkaarten te koop. Met een strippenkaart kun je 10 spellen huren (de kaart meenemen als je een spel komt lenen). Bij inlevering van een volle strippenkaart mag je 1 spel gratis lenen! De strippenkaart kost € 40,- en is 1 jaar geldig.

Hieronder staat een overzicht van de spellen die te huur zijn:


Geschikt voor beginners en pups (vanaf 5 maanden)
Puzzels om beginnende honden geïnteresseerd te krijgen en voor te bereiden op de lastigere puzzels.

044 : Travel Dog (level 1 - 4)

De Travel Dog is een koffer vol spelletjes. Het spel bevat vele mogelijkheden voor de beginnende (level 1) tot ervaren puzzelaar (level 4). Het spel bevat een "Sudoku Expert Rainbow" en een puzzel "18". Ook heeft dit spel 2 lades die open kunnen door aan het touw te trekken. Een spel vol mogelijkheden

027 : Brain Train Hera

Deze Brain Train Hera van Karlie Flamingo gaat uw hond gegarandeerd uitdagen. Verstop zijn of haar favoriete (droge) snacks onder de vakjes en laat je hond zoeken naar de voertjes. Daag je hond uit met dit leuke hondenspel! 

022 : Pyramid (level 1 - 4)

Pyramid van My Intelligent Pets is een uitdagend denkspel voor middelgrote en grote honden. Het spel kan op verschillende niveaus worden ingesteld; van eenvoudig (level 1) tot en met zeer moeilijk (level 4). Het bevat een verscheidenheid aan puzzels die uw hond moet oplossen om bij de verborgen voertjes te komen. 


004 : Dog Smart

De Nina Ottosson Dog Smart is een leuk trainingsspelletje voor honden. Dit niveau 1 spelletje is perfect voor de beginnende speler. Daag jouw viervoeter uit om alle brokjes te vinden die jij als baasje onder de botjes hebt verstopt. Lukt het jouw huisdier om alle snoepjes te vinden?

003 : Gambling Tower

Vul elke verdieping van de Trixie Gambling Tower met een lekker voertje voor je hond en leg wat lekkers onder de blauwe kegels. Je hond kan een verdieping uit de toren halen door aan het touwtje te trekken en een plateau te verwijderen waarbij de snacks naar de open onderkant vallen en de hond direct zijn beloning kan pakken. 

002 : Gamble Box

Veel honden houden wel van wat uitdaging. Met dit leuke speelgoed van Trixie hou je je hond bezig om zijn snoepjes te pakken te krijgen. Het is een leuke uitdaging want door het deksel op te lichten en de lades open te trekken, komt de hond bij zijn beloning. Dit hondenspeelgoed bestaat uit 2 lades en 1 vak aan de bovenkant.

001 : Dog Smart Composite

Deze puzzel van Nina Ottosson is gebaseerd op het beloningssysteem. Je verstopt een lekkernij en je hond wil het vinden. Als het lekkers gevonden is, is de oefening gelukt. De beloning volgt door het verkrijgen van het lekkers en de complimentjes van het baasje. Dit zal de hond stimuleren de voertjes te zoeken.


Geschikt voor honden die vaker hebben gepuzzeld

Puzzels waarbij voertjes door handelingen te combineren op verschillende manieren bemachtigd kunnen worden.

044 : Travel Dog (level 1 - 4)

De Travel Dog is een koffer vol spelletjes. Het spel bevat vele mogelijkheden voor de beginnende (level 1) tot ervaren puzzelaar (level 4). Het spel bevat een "Sudoku Expert Rainbow" en een puzzel "18". Ook heeft dit spel 2 lades die open kunnen door aan het touw te trekken. Een spel vol mogelijkheden

045 : Dog Twister Purple

Met de Dog Twister Purple moet de hond snoepjes vinden door de schijven, in de vorm van taartpunten, in verschillende richtingen in het rond te schuiven. Het spel kan nog uitdagender gemaakt worden door de schijven met pluggen vast te zetten, die de hond dan eerst moet verwijderen, voordat de schijven verschoven kunnen worden. 

041 : Dog Turbo

Dog Turbo van Nina Ottosson is een moeilijk spel voor actieve honden. In de sleuven van het spel verstop je een droog voertje waarna je hond met de poot en zijn snuit moet proberen om de duwklosjes te verschuiven naar de buitenkant waar het snoepje er dan uit valt. 


039 : Pet's Wheel of Fortune

Het Pets Wheel of Fortune (Rad van Fortuin), vormt een nieuwe uitdaging voor je hond. In tegenstelling tot platte hondenpuzzels, waarbij de hond  stukken met zijn neus of poot moet verplaatsen om een voertje te krijgen, moet de hond het Rad van Fortuin verticaal laten draaien.

038 : Beeztees Suprimo

Dit is een lastig spel, omdat het voor een hond onlogisch is dat - als je aan de ene kant duwt - er aan de overkant iets uitkomt waar je beloning in zit. Echt een puzzeltje voor honden dus en leuk om samen te ontdekken en snoepjes te bemachtigen. 

037 : Beeztees Fanatic

De Beeztees Fanatic is een lastig spel, want de hond moet tegen het groene tandwiel aan werken om de klepjes - die in tegengestelde richtingen open gaan -  open te krijgen. Hierbij zal de hond gebruik moeten maken van poten en/of snuit waardoor de fijne motoriek van de hond getraind wordt. 

036 : Brain Train Quadro

Het Brain Board Quadro bestaat uit 8 gaten met deksels, waarin snoepjes verstopt kunnen worden. Met de snuit of poten kunnen de deksels worden verwijderd,  door ze op te tillen of weg te schuiven, zodat de hond bij de snoepjes kan.  


035 : Dog Twister 2

De hond moet de snoepjes vinden door de schijven, in de vorm van taartpunten, in verschillende richtingen in het rond te schuiven. Het spel kan nog uitdagender gemaakt worden door de schijven met pennetjes vast te zetten. De pennetjes moeten dan eerst weggehaald worden, voordat de schijven verschoven kunnen worden. 

034 : Dog Fighter

Bij Dog Fighter van Nina Ottosson moet je hond de klossen naar 4 verschillende kanten schuiven om het voertje te pakken te krijgen. Iedere klos kan alleen worden opgetild aan het eind van elke baan. Onder de klossen is een uitholling waar een voertje kan worden verstopt. Het spel kan moeilijker gemaakt worden door de houten stoppers en houten pinnen te gebruiken. 

029 : Brain Train Safe

Een motivatie- en denkspel van Karlie. Leg iets lekkers in de gaten onder de kleppen. Om zijn beloning te krijgen moet de hond met zijn neus of poot de schuifklepjes  optillen en de knop de goede kant opschuiven. Een leuke uitdaging dus!

026 : Brain Train Diana

Brain Train Diana van Karlie is een interactief hondenspeelgoed. Deze hondenpuzzel zal uw hond lekker bezig houden. Door iets lekkers in het spel te verstoppen, zal uw hond worden uitgedaagd om dit te zoeken. 


023 : Dog Trubble

Dit leuke traktatiespel van Nina Ottosson heeft 5 kegels die langs een baan naar een opening aan het einde lopen. Je hond moet elke kegel naar het einde van de baan duwen om het eruit te krijgen en een smakelijke beloning te vinden! 

022 : Pyramid (level 1 t/m 4)

Pyramid van My Intelligent Pets is een uitdagend denkspel voor middelgrote en grote honden. Het spel kan op verschillende niveaus worden ingesteld; van eenvoudig (level 1) tot en met zeer moeilijk (level 4). Het bevat een diverse puzzels die uw hond moet oplossen om de voertjes te vinden.

013 : Poker Box Vario

De Trixie Dog Activity Poker Box Vario is een spel met verschillende schommelende en draaiende elementen die op wisselende manieren kunnen worden opgesteld. Het speelgoed kun je vullen met snoepjes. Door de afzonderlijke elementen te verplaatsen, komt jouw hond bij de snacks terecht.

012 : Push Away

Met een beetje oefening leert uw hond de gevleugelde platen van de Trixie Push Away wegduwen en vind de hond het snoepje. De moeilijkheid kunt u zelf verhogen door de kegels in de vrije inkepingen te plaatsen. Uw hond zal deze kegels omhoog moeten heffen voordat hij de platen kan wegduwen


011 : Chess

Met dit uitdagende bordspel van Trixie Dog Activity daag je de hond uit om steeds weer zijn grens te verleggen en steeds inventiever te worden om de beloning te krijgen. Verstop wat lekkers onder een kegel, in een gat of onder een schuifje. Daag je hond uit door het lekkers steeds op een andere plaats te verstoppen. 

010 : Turn Around

De Turn Around van Trixie Dog Activity is een leuk en uitdagend spel waarbij de neus (of poten) moet worden gebruikt om de buisjes om te draaien. Het vraagt echt beheersing van je hond, want te hard rond draaien van de buisjes zorgt er voor dat het snoepje onderin blijft hangen.

009 : Flip Board

Trixie Dog Activity Flip Board is een intelligentiespel voor uw hond. Dit spel bestaat uit verschillende onderdelen waardoor het extra uitdagend is voor de hond. Er zijn pionnen, dekseltjes en schuifjes om voertjes onder te verstoppen.

008 : Poker Box

Een puzzel van Trixie met 4 vakken die elk op een andere manier geopend moet worden: Een klepje, dekseltje, schuifje en lade. Uiteraard bouw je ook deze puzzel rustig op door je hond te laten wennen aan de diverse manieren van openen.


007 : Dog Tornado

Plaats lekkernijen in de compartimenten in de basis van de Dog Tornado van Nina Ottosson. Bedek de compartimenten met de botten (puzzelstukjes). Hoe meer er zijn, hoe moeilijker het spel zal zijn. 

006 : Dog Brick

Hoe meer bedekte compartimenten, hoe moeilijker de puzzel zal zijn! Toon je hond hoe het spel werkt en moedig hem aan om de lekkernijen te vinden. Honden zijn slimmer dan je denkt. Dit intelligentiespel van Nina Ottosson is een leuke uitdaging.

005 : Dog Hide n' Slide

Plezier begint met de Dog Hide N 'Slide van Nina Ottosson. Leuk voor alle honden, ongeacht leeftijd, grootte of ras. Plaats de snacks in de compartimenten en schuif de afdekplaatjes eroverheen en moedig de hond aan om de snacks vrij te spelen. Honden zijn slimmer dan je denkt. 


Level 3 

Voor de gevorderde hond
Uitdagende puzzels waarbij je hond een serie stappen moet doorlopen om een lekkere beloning te krijgen.

044 : Travel Dog (level 1 - 4)

De Travel Dog is een koffer vol spelletjes. Het spel bevat vele mogelijkheden voor de beginnende (level 1) tot ervaren puzzelaar (level 4). Het spel bevat een "Sudoku Expert Rainbow" en een puzzel "18". Ook heeft dit spel 2 lades die open kunnen door aan het touw te trekken. Een spel vol mogelijkheden

040 : Karlie Athena

Deze puzzel is een lastig denkspel. Voertjes worden in de gaten verborgen en de hond moet met zijn neus of poot de schuifjes in de inkeping van de draaischijf schuiven om zijn voertje te kunnen bemachtigen. Het schuifje moet eerst weer naar de beginplek geschoven worden, voordat de draaischijf naar het volgende schuifje gedraaid wordt voor de volgende beloning.

033 : Dog Worker

Met dit denkspel op niveau 3 moet uw hond echt zijn of haar best doen om de beloning te pakken te krijgen. Het spel is op 3 verschillende niveaus te gebruiken; van makkelijk tot middelmatig tot heel moeilijk. Door te draaien, te trekken en te zoeken zal de hond uiteindelijk zelf, maar eerst met hulp van het baasje zijn of haar beloning te pakken krijgen.


031 : Dog MixMax

Het MixMax intelligentiespel van Nina Ottosson bestaat uit een speelbord en losse kegels, die je in het spel kan schuiven. Door de kegels naar de juiste plek te schuiven, kan je hond zijn beloning verdienen die onder de kegels verborgen liggen. Een leuk denkspel om samen met je hond te spelen.

030 : Karlie Brain Train Cube

Deze puzzel van Karlie is een motivatie- en denkspel met verschillende moeilijkheids-graden. De hond moet met zijn neus of poot de la open schuiven. Het kan lastiger gemaakt worden door de lades te vergrendelen met de pinnen. De hond moet eerst de pin uit het blok halen voor hij de la open kan schuiven. Ook in het gat onder de roze dop kan lekkers gestopt worden.

024 : Dog Domino

Dog Domino van Nina Ottosson  bestaat uit een speelbord met uitsparingen, holle kegels en schuifjes. In de uitsparingen en kegels kan een lekker voertje worden gestopt. Wanneer door het schuiven de kegel vrij is, kan deze worden opgepakt om het voertje te vinden. 

022 : Pyramid (level 1 t/m 4)

Pyramid van My Intelligent Pets is een uitdagend denkspel voor middelgrote en grote honden. Het spel kan op verschillende niveaus worden ingesteld; van eenvoudig (level 1) tot en met zeer moeilijk (level 4). Het bevat een verscheidenheid aan puzzels die uw hond moet oplossen om bij de verborgen voertjes te komen. 


019 : Flower Tower

Flower Tower van Trixie is een uitdagend intelligentiespel voor de gevorderde hond. Het spel is voorzien van kommetjes en schuifdeksels op verschillende niveaus en zes kegels die omgeduwd of opgetild kunnen worden om voertjes te vinden. Door verschillende technieken komt de hond bij zijn beloning. Dit biedt mentale uitdaging en gaat verveling tegen. De Flower Tower is een leuke mentale uitdaging voor je hond!

018 : Challenge Slider

De Challenge Slider is een uitdagend denkspel voor je hond. Je vult dit leuke spel gemakkelijk met de uitschuifbare lade. De hond moet de schuifjes opzij schuiven om bij de gaatjes eronder te komen en de beloningen te pakken. Dit zorgt dat de hond actief moet nadenken over hoe zijn doel te bereiken en hij tevens lichamelijk bezig is. 

017 : Dog Twister

Met de Dog Twister van Nina Ottosson  moet de hond snoepjes vinden door de schijven, in de vorm van taartpunten, in verschillende richtingen in het rond te schuiven. Het spel kan nog uitdagender gemaakt worden door de schijven met pluggen vast te zetten, die de hond dan eerst moet verwijderen, voordat de schijven verschoven kunnen worden.

016 : Dog Casino

Met deze puzzel is iedere hond een winnaar. Vul de Dog Casino van Nina Ottosson met traktaties en daag je hond uit om de lekkernijen te vinden en vrij te spelen door hem de botten (knoppen) te laten draaien en de lades te ontgrendelen. Leg het spel op de vloer en moedig je huisdier aan om te puzzelen. 


015 : Move2Win

Stimuleer de nieuwsgierigheid en inventiviteit van jouw hond met dit uitdagende spel van Trixie. Verstop wat lekkers onder de kegels en in de laatjes. Jouw hond moet de kegels uit de gaten trekken, laatjes openen door aan touwtjes te trekken of de hendel verschuiven. 

014 : Poker Box 2

Het spel heeft vier verschillende onderdelen waar u een beloning in kunt doen. Zo is er een lade die uw hond uit het blokje kan trekken, een deksel die hij op kan tillen, een schuifdeksel en een deksel die de hond met zijn neus of poot omhoog moet wippen. Deze verschillende onderdelen maken de Poker Box 2 van Trixie Dog Activity een extra uitdagend spel voor uw hond.


Level 4

Geschikt voor de slimme, (zeer) gevorderde honden
Puzzels met het ultieme level voor slimme en energieke honden met puzzelervaring.

043 : Birthday Cake

Het Birthday Cake (verjaardagstaart) is een leuk intelligentiespel, ook voor als je hond niet jarig is! Elke set bevat 4 oranje cilinders voor het blokkeren van de 4 lades en 4 cilinders waar lekkere voertjes in verstopt kunnen worden. Na het verwijderen van de cilinders kan de hond het ronde deel van het spel draaien om meer voertjes te bemachtigen. 

044 : Travel Dog (level 1 - 4)

De Travel Dog is een koffer vol spelletjes. Het spel bevat vele mogelijkheden voor de beginnende (level 1) tot ervaren puzzelaar (level 4). Het spel bevat een "Sudoku Expert Rainbow" en een puzzel "18". Ook heeft dit spel 2 lades die open kunnen door aan het touw te trekken. Een spel vol mogelijkheden

025 : Turtle

De Turtle van My Intelligent Pets is een uitdagend spel. Deze constructie met twee verdiepingen heeft sporen en verdiepingen erin uitgehouwen. Er zijn cilinders, doppen en laden om voertjes in te verstoppen. Je hond zal zijn vaardigheden en geduld ontwikkelen en ook zijn fijne motoriek kunnen trainen en verschillende bewegingen leren coördineren. Een leuk spel voor de gevorderde hond!


022 : Pyramid (level 1 - 4)

Pyramid van My Intelligent Pets is een uitdagend denkspel voor middelgrote en grote honden. Het spel kan op verschillende niveaus worden ingesteld; van eenvoudig (level 1) tot en met zeer moeilijk (level 4). Het bevat een verscheidenheid aan puzzels die uw hond moet oplossen om bij de verborgen voertjes te komen. 

021 : Dog's Flower

De Dog’s Flower van My Intelligent Pets is een uitdagend spel voor gevorderde honden. Het is een schijfvormige denkpuzzel. Tien cilinders (kegels) die in twee niveaus van houten platforms zijn geplaatst, moeten eerst worden verwijderd. Vervolgens moet de hond een platform draaien om meer snoepjes te krijgen.

020 : MultiPuzzle

De MultiPuzzle van Nina Ottosson is een uitdagende hondenpuzzel! Deze puzzel van niveau 4 vereist dat je hond een reeks stappen in de juiste volgorde voltooit om meer verborgen lekkernijen te ontdekken! De Multipuzzle is perfect voor slimme honden die de niveaus 1-3 al onder de knie hebben.


Hoe werkt een puzzel huren bij de hondenspeel-o-theek?

 • Als je een puzzel huurt, betaal je vooraf een borg van € 30,- per  puzzel (de borg reken je apart af).  

 • Je mag maximaal 3 puzzels per keer lenen (met een borg van € 30,- per verhuur).

 • Als je de puzzel schoon, compleet en onbeschadigd inlevert, ontvang je de borg weer terug. Bij het inleveren wordt het spel gecontroleerd. Bij ernstige mankementen of zoekgeraakte onderdelen zal de borg worden gebruikt voor de aanschaf voor een nieuw spel. Indien het spel vies is zullen er schoonmaakkosten van € 2,00 in rekening worden gebracht. 

 • Het huren kost € 4,- per puzzel. Je mag de puzzel hiervoor twee weken (14 dagen) lenen.
  Je kunt hierna de puzzel terugbrengen, de huurtijd verlengen of een andere puzzel komen uitzoeken.

 • Verlengen is alleen mogelijk indien het spel niet door iemand anders gereserveerd is.

 • Indien het spel te laat wordt ingeleverd zullen er kosten van € 0,50 per dag in rekening worden gebracht. Is het spel na 2 weken (14 dagen) nog steeds niet terug gebracht, zonder vooraf te verlengen, dan wordt het spel als gekocht beschouwt en wordt het borg bedrag gebruikt om een nieuw spel aan te schaffen.

 • Indien je een spel reserveert en deze wordt niet opgehaald op de afgesproken dag, dan zal deze weer vrij komen voor verhuur.

 • Ophalen en terugbrengen van de spellen kan uitsluitend op afspraak bij Spelen met HONDEN, Middenweg 325 te Heerhugowaard. U kunt vooraf een datum en tijd afspreken per e-mail of WhatsApp bericht. 

 • Er kan contant betaald worden of per Tikkie (er is geen pinautomaat aanwezig).

 • Er zijn strippenkaarten te koop voor € 40,- per kaart. Met een strippenkaart kun je 10 spellen lenen (de kaart meenemen als je een spel komt lenen). Bij inlevering van een volle spaarkaart mag je 1 spel gratis lenen! De strippenkaart is 1 jaar geldig.