Losloopgebied Zeepromenade in Den Helder (Noord-Holland)

Een losloopgebied langs de zee, zonder over (mul) zand te hoeven lopen, dat kom je niet vaak tegen! Hier in Den Helder kan het en wij hebben ervan genoten. Je kunt ook over de dijk (asfalt) bij de zee lopen, maar hier loopt ook een fietspad, dus dat is niet ideaal. Bovenop de dijk is gras en kun je lekker wandelen en genieten van het mooie uitzicht met aan de ene kant de zee en aan de andere kant het mooie polderlandschap. Deze wandeling ga ik vaker lopen!

Wandelroute bij het losloopgebied

De wandeling langs de Zeepromenade is ca 5 km (en terug is 10 km) ;-) Het uitzicht over de zee aan de ene kant en het polderlandschap aan de andere kant is fantastisch, dus raad ik het zeker aan om hier een keer te gaan wandelen.

Mogen honden loslopen bij de Zeepromenade?

Honden mogen hier het hele jaar loslopen. Onderaan de dijk is een weg, dus zorg dat je hond goed onder appel staat en niet naar de weg toe gaat. Aan de andere kant van de dijk (het asfalt langs de zee) is een voetpad en een fietspad. Vanwege de grote keien bij de zee kan het voor honden lastig zijn om het water in te gaan.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats bij Fort Kijkduin, navigatie adres: Admiraal Verhuellplein 1, 1789 AX Huisduinen. Vanaf de parkeerplaats loop je richting de zee en dan ga je op de dijk / zeepromenade naar rechts.

Als je na de wandeling nog even gezellig ergens na wilt zitten, dan is Restaurant Nogal Wiedus een aanrader en ze hebben een mooi terras wat uitkijkt over de zee. Nogal Wiedus is vanaf de parkeerplaats ca 100 meter lopen, maar ze hebben ook een parkeerplaats naast het restaurant. Navigatieadres: Zeeweg 6, 1789 AC Huisduinen. Een andere leuke plek om na te zitten is strandpaviljoen Factor 30 op het strand.


Mocht je over de Zeepromenade in Den Helder gaan wandelen: 

In de omgeving Den Helder, Noord-Holland

Ook leuk om naar toe te gaan met de hond in Den Helder is het park Quelderduyn en natuurlijk Strandslag Huisduinen. Voor kinderen en volwassenen is Fort Kijkduin met het zeeaquarium een aanrader. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in het fort en op het terras. Ook erg leuk is het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers aan de Willemsoord 60G, 1781 AS Den Helder. Honden zijn hier helaas niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden.

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Van zout water drinken krijgen honden vaak diarree, dus als ik met Becky op het strand ga wandelen neem ik altijd een aquadog drinkfles met water voor haar mee. Deze past makkelijk in je tas en is handig voor onderweg. Als honden onderweg kunnen drinken, zijn ze minder geneigd om de zee leeg te drinken. En verder neem ik  natuurlijk een komfluit en lekkere trainers mee voor tijdens de wandeling. Wat Becky ook erg lekker vindt als beloning zijn sprotjes en daar doet ze alles voor ;-)

Hondenpuzzels en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer leuke wandelroutes in de omgeving

Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. 

Andere leuke losloopgebieden in Den Helder


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.