Wandelen met de hond in het Waarderhout in Heerhugowaard (Noord-Holland)

Een leuk (klein) losloopgebied voor honden is het Waarderhout in Heerhugowaard. Het is een jong bos wat voor de helft is aangewezen als hondenlosloopgebied. Er is door de gemeente Dijk en Waard in het bos een hondenspeeltuin gemaakt, wat erg leuk is. Je kunt op de paden blijven of de slingerpaadjes in het bos verkennen. Ondanks dat het Waarderhout niet groot is, kun je hier dus best een aardige tijd met je hond doorbrengen.

 

Wandelroutes

Er zijn wandelroutes die (deels) door het losloopgebied gaan, maar die hebben wij niet gevolgd. Wij zijn in het hondenlosloopgebied gebleven en Becky heeft er in de hondenspeeltuin gespeeld, wat erg leuk was.


Routes die (deels) door het Waarderhout gaan, kun je hier vinden:

Naast een speeltuin voor honden is er ook een speelbos voor kinderen in het Waarderhout. Hier zijn honden niet toegestaan. Meer informatie over het Waarderhout vind je op de website van Staatsbosbeheer.

 

Mogen honden loslopen in het Waarderhout?

Honden mogen in een deel van het Waarderhout het hele jaar loslopen, mits onder appel. Zie deze kaart van de Gemeente Dijk en Waard voor het hondenlosloopgebied. In het speelbos voor kinderen zijn honden niet welkom.

 

Parkeren en Horecagelegenheid 

Je kunt je auto gratis parkeren aan de Beukenlaan, navigatie adres: Beukenlaan 17. Aan de overkant is de parkeerplaats. Dit is tevens het begin van het losloopgebied. Ga je liever wandelen in het aanlijngebied, dan kun je beter parkeren aan de Rustenburgerweg. Navigatie adres: Rustenburgerweg 129. Je komt dan bij een woonhuis. Naast het woonhuis is de parkeerplaats.

Als je na de wandeling nog even ergens een leuk terrasje wilt pakken, dan zitten Brass Eten en Drinken en Grieks Restaurant Delphi. in de buurt van het bos, navigatie adres: Middenweg 200b in Heerhugowaard. De restaurants zitten naast elkaar en hebben allebei een gezellig terras.

Mocht je lekker in het Waarderhout gaan wandelen met de hond:

In de omgeving Heerhugowaard, Noord-Holland

Ook leuk om te gaan wandelen met je hond is de Obdammerweel in Obdam en hondenspeelpark Diepsmeerpark in Oudkarspel. Verder vind ik losloopgebied De Hulk en het naastgelegen Dwaalpark in Hoorn ook erg leuk. 

Hersenwerk en intelligentiespellen voor de hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek Spelen met Honden in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer leuke gebieden om met de hond te wandelen

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan in Noord-Holland, kun je hier vinden.

Tips voor leuke losloopgebieden in de omgeving


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied wordt regelmatig door ons bezocht.