Losloopgebied Strandslag Huisduinen in Den Helder (Noord-Holland)

Op een vroege zomerochtend in augustus was ik met Becky naar Strandslag Huisduinen in Den Helder. Er waren veel honden om mee te spelen en natuurlijk de zee om in af te koelen. Vanaf de parkeerplaats is er (links) eerst een klein stukje dijk waar je over moet lopen (asfalt) met aan de waterkant flinke keien, maar als je hier voorbij bent begint het zandstrand en kun je een flink eind wandelen over het zandstrand. Op de dijk (asfalt) is ook een fietspad, dus dat is even opletten.

Wandelroute bij het losloopgebied

Op het strand is geen wandelroute. Wel starten er vanaf de parkeerplaats een aantal leuke wandelroutes, maar deze gaan niet over het strand. Wil je liever een route volgen in plaats van een strandwandeling maken? Dan kun kijken bij 'Rondje Huisduinen'.

Mogen honden loslopen bij Strandslag Huisduinen?

Honden mogen hier van 1 oktober t/m 31 april lekker loslopen. In de zomermaanden  van 1 mei t/m 30 september moeten de honden van 09.00 - 19.00 uur aan de lijn. De Zeepromenade bij Huisduinen is wel het hele jaar losloopgebied.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto parkeren op de parkeerplaats bij Fort Kijkduin, navigatie adres: Admiraal Verhuellplein 1, 1789 AX Huisduinen. Dit is bij het strand van Huisduinen.

Als je na de wandeling nog even gezellig ergens na wilt zitten, dan is Restaurant Nogal Wiedus een aanrader en ze hebben een mooi terras wat uitkijkt over de zee. Nogal Wiedus is vanaf de parkeerplaats ca 100 meter lopen, maar ze hebben ook een parkeerplaats naast het restaurant. Navigatieadres: Zeeweg 6, 1789 AC Huisduinen.
Een andere leuke plek om na te zitten is strandpaviljoen Factor 30 op het strand.


Mocht je bij Huisduinen in Den Helder gaan wandelen: 

In de omgeving Den Helder, Noord-Holland

Ook leuk om naar toe te gaan met de hond in Den Helder is het park Quelderduyn en het naastgelegen Rehorstpark. En erg leuk is een wandeling over de Zeepromenade. Voor kinderen en volwassenen is Fort Kijkduin met het zeeaquarium een aanrader. Honden zijn niet toegestaan in het fort en op het terras. Ook erg leuk is het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers aan de Willemsoord 60G, 1781 AS Den Helder. Honden zijn hier niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden.

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Van zout water drinken krijgen honden vaak diarree, dus als ik met Becky op het strand ga wandelen neem ik altijd een aquadog drinkfles met water voor haar mee. Deze past makkelijk in je tas en is handig voor onderweg. Als honden onderweg kunnen drinken, zijn ze minder geneigd om de zee leeg te drinken. En verder neem ik  natuurlijk een komfluit en lekkere trainers mee voor tijdens de wandeling. Wat Becky ook erg lekker vindt als beloning zijn sprotjes en daar doet ze alles voor ;-)

Hondenpuzzels en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden met de hond?

Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. Met enige regelmaat probeer ik nieuwe losloopgebieden toe te voegen op de website van Spelen met HONDEN. Op de hoogte blijven? Volg ons dan op Facebook!

Jouw hulp is welkom!

Graag zouden wij zoveel mogelijk leuke plekken voor honden en hun hun baasjes bezoeken en deze met jullie delen. Wil je ons helpen? Bestel dan iets in de webshop of doneer éénmalig een klein bedrag. 

Heb je tips voor losloopgebied en in Nederland?

Daar zijn we heel blij mee! Vul het onderstaande formulier in en wie weet staat jouw tip binnenkort op de website van Spelen met HONDEN en kunnen we meer mensen blij maken met leuke losloopgebieden of hondenspeelplaatsen in Nederland.In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.