Wandelen in de Schoorlse Duinen (Noord-Holland)

Een mooi natuurgebied waar ik vaak met mijn hond wandel is de Schoorlse Duinen, een groot natuurgebied in Noord-Holland waar je prachtig kunt wandelen. Het is een mooi en afwisselend gebied met open (zand)vlaktes, heide, bossen, strand en duinen. Er zijn wandelroutes die je kunt volgen, zodat je niet snel zult verdwalen. Als je van wandelen en mooie natuur houdt, is de Schoorlse Duinen zeker een aanrader!

Mogen honden loslopen in natuurgebied de Schoorlse Duinen?

Honden zijn het hele jaar welkom. In het broedseizoen (van 1 maart tot 1 september) moeten de honden aangelijnd blijven om verstoring van de broedende vogels te voorkomen. Buiten deze periode mogen honden loslopen (wel onder appèl).

Let op: In de begrazingsgebieden gelden afwijkende regels. Deze gebieden herken je aan de borden.

 

Honden vermaken zich prima in de Schoorlse Duinen

Parkeren en horecagelegenheid bij Buitencentrum Schoorlse Duinen

(Betaald) parkeren kan bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl (navigatieadres: Heereweg 62, daar afslaan naar Oorsprongweg). 
Er geldt hier betaald parkeren. De opbrengsten van het parkeergeld komen ten goede aan de Schoorlse Duinen. 

Het buitencentrum ligt aan de rand van het natuurgebied. Hier starten verschillende wandel- en fietsroutes. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor informatie over het natuurgebied.

Parkeren bij de Hargerstrandweg 1 in Schoorl

Een andere parkeermogelijkheid is de grote parkeerplaats bij Hargen aan Zee. Het adres voor het navigatiesysteem is Hargerstrandweg 1, Schoorl. Vanaf deze parkeerplaats kan je zowel naar het strand als naar de duinen lopen.

Parkeren is gratis van november t/m februari en betaald vanaf maart t/m oktober.

Horecagelegenheid bij de Schoorlse Duinen (Noord-Holland)

In het buitencentrum vind je Brasserie IJgenweis met een mooi uitzicht op de duinen en heerlijke gerechten met biologische streekproducten.

Op het strand, aan de rand van de duinen, vind je Strandpaviljoen Hargen, waar je lekker kunt (na)zitten met een prachtig uitzicht over het strand en de zee. 

Meer informatie over het gebied en de wandelroutes kun je vinden de website van Staatsbosbeheer

Voor iedereen die de Schoorlse Duinen wil gaan verkennen: Heel veel plezier! Je gaat het er prachtig vinden! 😊

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond in Noord-Holland

Op zoek naar meer leuke wandel- en losloopgebieden met de hond? Alle routes die ik gelopen heb in Noord-Holland en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.


Honden mogen los mits onder appèl. Dit wandelgebied is voor het laatst in maart 2023 door ons bezocht.