Wandelgebied Robbenoordbos in Wieringerwerf (Noord-Holland)

Het Robbenoordbos in Wieringerwerf is een onderdeel van de Wieringermeer en ik had gehoord dat dit een mooi wandelgebied was, waar je hond lekker los mag lopen, maar helaas bleek dit bij aankomst niet het geval. Ondanks dat Becky er niet los kon lopen, hebben we hier heerlijk gewandeld. Het is een mooi gebied en heel groen met opvallend veel bloemen (wij waren hier in juli). Het was er met het mooie weer erg rustig en we zijn tijdens de wandeling niemand tegen gekomen. Als je het niet erg vindt om je hond aan de lijn te houden, is het Robbenoordbos leuk om in te wandelen.

Wandelroutes in het Robbenoordbos

Er zijn meerdere wandelroutes die je kunt volgen in het Robbenoordbos:

  • De groene Wierholtroute van 2,9 km (volg de groene pijlen)
  • De blauwe Pontjesroute van 3,9 km (volg de blauwe pijlen)
  • De rode Dijkgatsweideroute van 5,8 km (volg de rode pijlen)
  • De gele Robbenoordbosroute van 5,6 km (volg de gele pijlen)
  • De oranje Wieringerrandroute van 12,4 km (volg de oranje pijlen)

De groene en rode wandelroute starten vanaf de parkeerplaats. De overige wandelroutes starten vanaf de overkant van de weg.

Mogen honden loslopen in het Robbenoordbos (Noord-Holland)?

Er geldt het hele jaar een aanlijnplicht in het Robbenoordbos. Op een gedeelte van de oranje route zijn honden niet welkom. Er is een alternatieve route, deze wordt aangegeven op het informatiebord bij de parkeerplaats.

Op de andere wandelroutes zijn honden aangelijnd het hele jaar welkom.

Parkeren bij het Robbenoordbos in Wieringerwerf

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Sluitgatweg (kruising Noorderkwelweg) in Wieringerwerf. De parkeerplaats loopt rond.


Horecagelegenheid bij het Robbenoordbos

Er staan leuke bankjes om even op uit te rusten. Vlakbij de parkeerplaats (op ca. 2 km afstand) zit De Boerderijwinkel, waar je een lekker kopje koffie of thee kunt halen met zelfgemaakte appeltaart. Maar ook voor zelfgemaakte jam, kaas en Wieringerijs ben je hier op het juiste adres. Navigatieadres: Oosterkwelweg 15 in Wieringerwerf. Geopend van woensdag t/m zaterdag van 10.00 - 17.00 uur.


Mocht je in het Robbenoordbos gaan wandelen met je hond: Heel veel wandelplezier!
Ook leuk om in te gaan wandelen met je hond is het Dijkgatbos in Wieringerwerf, maar ook hier mogen honden helaas niet loslopen.

Meer informatie over de Wieringermeer kun je lezen op de website van  Staatsbosbeheer.

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die wij gelopen hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.