Losloopgebied Rehorstpark in Den Helder (Noord-Holland)

Ik had een tip gekregen dat het Rehorstpark in Den Helder een leuk losloopgebied zou zijn, dus tja, dan gaan we op pad om het zelf te ontdekken ;-) Het park is smal maar lang gerekt. Er loopt een fietspad en je loopt deels parallel aan het spoor. Het fijne is dat je via een spoortunneltje van het Rehorstpark naar het naastgelegen Quelderduyn kunt lopen. En Quelderduyn vind ik echt een aanrader met veel ruimte en water voor de honden om lekker 'los' te gaan. 

Wandelroutes in het losloopgebied

Een route heb ik hier niet kunnen ontdekken, dus hebben wij gewoon lekker rondgewandeld. We zijn via het spoortunneltje naar het naast gelegen Quelderduyn gewandeld waar Becky met andere honden heeft kunnen zwemmen en spelen. Zeker als je deze twee losloopgebieden combineert, heb je een leuke wandeling.

Mogen honden loslopen in Rehorstpark?

Honden mogen bijna overal loslopen. Het park ligt aan de rand van een woonwijk en dicht bij het spoor (gescheiden door een smalle sloot) en een fietspad, dus is het wel opletten dat de hond bij je blijft.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Graaf Willem II straat. Achter de flats begint het park.

Als je na de wandeling nog even ergens wat wilt eten, dan kan dit bij Lunchroom 't Stekkie bij winkelcentrum De Schrooten Plaza. Navigatieadres: Vrede en Vrijheid 3, 1785 RL  Den Helder. Handig voor als je ook nog een boodschapje nodig hebt ;-) Een andere leuke plek om na te zitten is Stadsbrouwerij Helderse Jongens. Navigatie adres: Fort Westoever, Westoever 1, 1785 PB Den Helder.


Mocht je een rondje Rehorstpark in Den Helder gaan wandelen: 

In de omgeving Den Helder, Noord-Holland

Ook leuk om naar toe te gaan met de hond in Den Helder is Strandslag Huisduinen en een 'rondje Huisduinen'. Voor kinderen en volwassenen is Fort Kijkduin met het zeeaquarium een aanrader. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in het fort en op het terras. Ook erg leuk is het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers aan de Willemsoord 60G, 1781 AS Den Helder. Honden zijn hier helaas niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden.

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met Becky ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik haar vacht na de wandeling op teken, grasaren en dergelijke. Meestal zitten eventuele teken dan nog los, maar soms tref ik er eentje aan die zich al heeft vastgezogen. Deze kan ik dan gelijk met de tekentang verwijderen. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water voor haar mee. Deze past makkelijk in je tas, dus handig voor onderweg. En verder natuurlijk een komfluit en lekkere voertjes voor onderweg. 

Denkspellen en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden met de hond?

Alle leuke wandelingen in de provincie Noord-Holland die wij gewandeld hebben, kun je hier vinden. Alvast veel wandelplezier!


Tips voor andere leuke wandelgebieden bij Den Helder


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel.
Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.