Losloopgebied Quelderduyn in Den Helder (Noord-Holland)

Een mooi losloopgebied met leuke speelvelden waar honden de ruimte hebben om met elkaar te spelen en zwemmen is het Quelderduyn in Den Helder. Wij hebben hier een heerlijke wandeling gemaakt door het mooie en goed onderhouden park. Je kunt een rondje door het Quelderduyn lopen en als je wat langer wilt wandelen kun je via een spoortunneltje naar het naastgelegen Rehorstpark. Door deze twee losloopgebieden te combineren kun je de wandeling langer maken.

Wandelroutes bij het losloopgebied

Er is een wandelroute van 7,5 km door Den Helder die ook door het Quelderduyn gaat. Deze wandelroute gaat langs de oude forten, Fort Dirksz. Admiraal en de Helderse binnenstad. Meer informatie over deze 'Verken Den Helder te voet route' staat op de website van route.nl

Wij hebben deze route niet gevolgd en zijn alleen in het park gebleven, waar Becky al snel een leuke hond tegen kwam om mee te spelen. Wel zijn we via het spoortunneltje naar het naastgelegen Rehorstpark gegaan en hebben zo onze wandeling een stuk verlengt.

Mogen honden loslopen in Quelderduyn?

Honden mogen bijna overal loslopen in het Quelderduyn. Waar dit niet mag staan borden 'verboden voor honden'. 

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Schootenweg 2C in Den Helder. Dit is een ruime parkeerplaats.

Als je na de wandeling nog even ergens wat wilt eten, dan kan dit bij Lunchroom 't Stekkie bij winkelcentrum De Schrooten Plaza. Navigatie adres: Vrede en Vrijheid 3, 1785 RL  Den Helder. Handig voor als je ook nog een boodschapje nodig hebt ;-) Een andere leuke plek om na te zitten is Stadsbrouwerij Helderse Jongens. Navigatie adres: Fort Westoever, Westoever 1, 1785 PB Den Helder.


Mocht je een rondje Quelderduyn in Den Helder gaan wandelen: 

In de omgeving Den Helder, Noord-Holland

Ook leuk om naar toe te gaan met de hond in Den Helder is Strandslag Huisduinen en een 'rondje Huisduinen'. Voor kinderen en volwassenen is Fort Kijkduin met het zeeaquarium een aanrader. Honden en andere huisdieren zijn niet toegestaan in het fort en op het terras. Ook erg leuk is het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers aan de Willemsoord 60G, 1781 AS Den Helder. Honden zijn hier helaas niet toegestaan, met uitzondering van hulphonden.

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met Becky ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik haar vacht na de wandeling op teken, grasaren en dergelijke. Meestal zitten eventuele teken dan nog los, maar soms tref ik er eentje aan die zich al heeft vastgezogen. Deze kan ik dan gelijk met de tekentang verwijderen. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water voor haar mee. Deze past makkelijk in je tas, dus handig voor onderweg. En verder neem ik lekkere beloningsvoertjes mee voor onderweg. 

Hondenpuzzels en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Op zoek naar meer leuke losloopgebieden met de hond?

Leuke (losloop)gebieden waar waar wij gewandeld hebben in de omgeving Heerhugowaard en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. Alvast veel wandelplezier!

Tips voor meer leuke wandelgebieden in Den Helder


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.