Wandelen met de hond in Purmerland in Purmerend (Noord-Holland)

Een leuk losloopgebied voor honden is het Purmerland in Purmerend. Je loopt door een polderlandschap met leuke paadjes en brede sloten. Er zijn verharde paden, maar ook graspaden waar je overheen kunt lopen. Op een regenachtige dag zijn waterdichte schoenen aan te raden ;-)

Wandelroutes in het Purmerland

In het losloopgebied is een wandelroute (rode pijlen), maar deze hebben wij niet gevolgd. Wij zijn kriskras door het hondenlosloopgebied gewandeld, waar op dat moment genoeg speelkameraadjes voor Becky waren om lekker mee te spelen en ravotten. 

Informatie over wandelroutes in Purmerland vind je op de website van het Wandelnetwerk Noord-Holland

De wandelroutes vanaf startpunt Purmerland zijn:

 

Mogen honden loslopen in Purmerland in Purmerend?

Honden mogen het hele jaar loslopen in Purmerland, mits onder appel.

Parkeren bij Purmerland

Je kunt je auto gratis parkeren aan de Weidelandpad 3 in Purmerend. Je komt dan bij Brasserie De Jutter. Vanaf daar moet je eerst een heel klein stukje door het aanlijngebied. Na de brug mogen de honden los.

Horecagelegenheid bij Purmerland in Purmerend

Bij de parkeerplaats zit Brasserie De Jutter waar je na de wandeling gezellig wat kan eten en/of drinken. Honden zijn welkom, mits zij droog, rustig en aangelijnd zijn en niet op de banken of stoelen zitten. Na 17.00 uur (tijdens het diner) zijn honden binnen niet toegestaan. Navigatie adres: Weidelandpad 3 in Purmerend. 

Ook leuk om te gaan wandelen met je hond is het hondenlosloopgebied Purmerbos in Purmerend.

Mocht je lekker in Purmerland gaan wandelen met de hond:

Op de bosrandzone mogen honden loslopen

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Alle leuke gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appèl. Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.