Wandelen met de hond in Purmerbos in Purmerend (Noord-Holland)

Het Purmerbos in Purmerend is een leuk losloopgebied voor honden. Er zijn wandelroutes die je kunt volgen en er is een hondenzwembad voor als je je hond wilt laten zwemmen. En aangezien Becky gek op water is, moesten we daar natuurlijk naar toe wandelen. Het was er gezellig druk met andere honden toen wij er waren en ze heeft er lekker gespeeld.

Wandelroutes in het Purmerbos

Er zijn 3 wandelroutes die door het losloopgebied gaan;

  • De Frisse neus route (blauwe route) van 4,8 km
  • Het Wielprofpad (donkerrode route) van 3,9 km
  • Het Phoenixpad (roze route) van 1,4 km


Meer informatie over wandelroutes bij het Purmerbos vind je op de website van het Wandelnetwerk Noord-Holland

Mogen honden loslopen in Purmerbos in Purmerend?

Honden mogen bijna overal het hele jaar loslopen in Purmerbos, mits onder appel. In het speelbos voor de kinderen is het verboden voor honden. Waar het losloopgebied begint en eindigt wordt duidelijk aangegeven met borden. Maximaal 3 honden per begeleider.

Parkeren bij het Purmerbos

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats aan de Westerweg 27. Hier is het begin van het hondenlosloopgebied.

Horecagelegenheid bij het Purmerbos in Purmerend

Mocht je na de wandeling nog ergens wat willen eten of drinken, dan is Brasserie Op de Golfbaan aan aanrader. Alles wordt vers bereid met lokale producten. Navigatie adres: Westerweg 60, 1445 AD in Purmerend. Iedereen is hier welkom, ook als je niet golft ;-) En niet geheel onbelangrijk: Honden zijn welkom.

Mocht je lekker in het Purmerbos gaan wandelen met de hond: Heel veel wandelplezier! Ook leuk gebied om te gaan wandelen met je hond is het hondenlosloopgebied Purmerland in Purmerend.

Meer wandelroutes en losloopgebieden

Alle wandelgebieden waar wij gelopen hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond in Noord-Holland, kun je hier vinden.In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.