Losloopgebied Plesmanhoek in Hoofddorp (Noord-Holland)

Een erg leuk en landelijk losloopgebied is Plesmanhoek in Hoofddorp. Bij de parkeerplaats is een ruim omheind hondenspeelveld, waar honden lekker kunnen spelen en er staat een bankje voor de baasjes. De bomen op het hondenspeelveld zorgen voor genoeg schaduw op zonnige dagen. Je kunt het hondenspeelveld oversteken, waar nog een hek (uitgang) is, hierachter kun je lekker met je hond los wandelen. Toen ik er was (in augustus) stonden er verschillende gewassen op de akkers (aardappels, haver, olifantengras en koolzaad) met informatiebordjes erbij, erg leuk. Ook staan er appelbomen en er stonden heel veel bloemen in bloei, prachtig, en er is een zwemvijver waar honden in kunnen zwemmen. Als je langs de akkers loopt, dan loop je over gras, dus goede (waterdichte) schoenen of laarzen zijn op natte dagen aan te raden.

Wandelroutes bij Plesmanhoek

Wij hebben ongeveer een uur in Plesmanhoek doorgebracht zonder een route te volgen, maar je kunt hier rustig nog veel meer tijd doorbrengen, zeker als het de eerste keer is dat je er komt en als je hond van zwemmen en spelen houdt 😉 Op de website van routeyou vind je een route voor een Ommetje Plesmanhoek van ongeveer 5 km.  

Mogen honden loslopen bij Plesmanhoek?

De honden mogen bijna overal lekker loslopen in Plesmanhoek. Bij de kinderspeeltuin moeten de honden aan de lijn. Dit is een klein stukje.

Parkeren en horeca bij Plesmanhoek in Hoofddorp

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats van het J.D. Collins III pad (zijstraat van de IJweg) in Hoofddorp. Hier is ook gelijk de start van het losloopgebied en het omheinde hondenspeelveld.

Mocht je na de wandeling nog gezellig ergens willen eten of drinken, dan is Papa's Beach House in de buurt met een leuk terras aan het water. Navigatie adres: IJweg 961, 2131 LV Hoofddorp. Honden zijn welkom op het strandterras.

Mocht je bij de Plesmanhoek gaan wandelen: Heel veel wandelplezier! 

In de omgeving Hoofddorp, Noord-Holland

Ook leuk om naar toe te gaan met de hond in de omgeving van Hoofddorp zijn de losloopgebieden Toolenburgerplas en het Haarlemmermeerse Bos in Hoofddorp en Groene Weelde in Cruquius.

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met de hond ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik de vacht van mijn hond, voordat ze weer de auto in gaat op teken, grasaren en dergelijke. Meestal zitten eventuele teken dan nog los, maar soms tref ik er eentje aan die zich al heeft vastgezogen. Deze kan ik dan gelijk met de tekentang verwijderen. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water mee. Deze past makkelijk in je tas en lekt niet. Handig voor onderweg. En verder natuurlijk een komfluit en lekkere trainers voor onderweg ;-)

Denkspellen en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond

Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. 


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appèl.
Dit wandelgebied is in augustus 2022 voor het laatst door ons bezocht.