Losloopgebied Obdammerweel in Obdam (Noord-Holland)

Een klein en afwisselend losloopgebied in Noord-Holland is de Obdammerweel, wat tussen Heerhugowaard en Obdam ligt. Er is een meer waar honden in kunnen zwemmen en een groot grasveld om te spelen. Honden kunnen op meerdere plekken het water in. Het is een gebied waar je meestal veel honden tegen komt. 

Wandelroutes

Er is geen wandelroute bij de Obdammerweel. Je kunt langs het meer lopen of de binnenpaadjes nemen door het kleine bos. Ook kun je buitenom langs de akkers lopen. Je kunt als je alle paadjes meeneemt zo’n drie kwartier wandelen. Als je hond van zwemmen en spelen houdt langer 😉 Wanneer je buitenom langs de akkers loopt, loop je over gras. Op regenachtige dagen zijn waterdichte schoenen of laarzen aan te raden.

Mogen honden loslopen bij Obdammerweel?

Honden mogen hier het hele jaar loslopen, mits onder appel.

Parkeren en horeca 

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats voor het hek van de volkstuinen van ATV Obdam. Navigatie adres: Dobber 25, 1713 GK Obdam. Vanaf hier loop je een klein stukje verder naar het losloopgebied (ca 100 meter). Op dit stuk moeten de honden nog aan de lijn.

Als je na afloop nog ergens gezellig wat wil eten of drinken, kan dit bij Restaurant De Kolonist en Grieks Restaurant Delphi, navigatie adres: Middenweg 200b in Heerhugowaard. De restaurants zitten naast elkaar en hebben allebei een gezellig terras. 


Mocht je bij de Obdammerweel gaan wandelen met de hond:

In de omgeving Obdam, Noord-Holland

Ook leuk om te gaan wandelen met je hond is het Waarderhout in Heerhugowaard en hondenspeelpark Diepsmeerpark in Oudkarspel. Verder vind ik losloopgebied De Hulk en het naastgelegen Dwaalpark in Hoorn ook erg leuk. 

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met Becky ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik haar vacht na de wandeling op teken, grasaren en dergelijke. Meestal zitten eventuele teken dan nog los, maar soms tref ik er eentje aan die zich al heeft vastgezogen. Deze kan ik dan gelijk met de tekentang verwijderen. Ook neem ik altijd een aquadog drinkfles met water voor haar mee. Deze past makkelijk in je tas, dus handig voor onderweg. En verder natuurlijk een komfluit en lekkere trainers voor onderweg. Wat Becky ook erg lekker vindt als beloning zijn sprotjes en daar doet ze alles voor ;-)

Hondenpuzzels en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de hondenspeelotheek Spelen met HONDEN in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Alle gebieden waar wij gewandeld hebben en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden. In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appèl. Dit wandelgebied wordt regelmatig door ons bezocht.