Hondenlosloopgebied Zwarte Berg, Hilversum (Noord-Holland)

Een mooi en afwisselende wandeling in een prachtig natuurgebied is de route van Zwarte Berg (Hoorneboegse Heide) in Hilversum. De route begint door het bos en gaat dan over de open heide, waar je een mooi en wijds uitzicht hebt en een zandverstuiving. Mijn hond vond het hier fantastisch en het was er toen wij er waren gezellig druk met andere honden. 

Wandelroutes Zwarte Berg in Hilversum

Er zijn twee wandelroutes bij de Zwarte Berg:

  • De Einde Gooiroute van 5,4 km (groene route) 
  • De Hoorneboegse Heideroute van 7 km (rode route)


De route wordt goed en duidelijk aangegeven door middel van groene en rode pijlen.

 

Mogen honden hier loslopen?

De honden mogen hier bijna het hele jaar lekker loslopen, mits onder appèl. Op sommige plekken moeten de honden aan de lijn (van 15 maart tot 15 juli). Dit staat duidelijk aangegeven.

De honden mogen los mits ze onder appèl staan, omdat er grazers in het gebied lopen. Gaat je hond achter koeien aan, lijn hem dan even aan als je de koeien ziet. Tijdens de wandeling kun je ook ruiters met paarden tegen komen.

Parkeren bij Hoorneboegse Heide / Zwarte Berg

Je kunt de auto gratis parkeren aan de Utrechtseweg in Hilversum. Navigatie: Utrechtseweg 140 in Hilversum. Je komt dan uit bij een restaurant. Naast het restaurant is een parkeerterrein en start van de wandelroutes.

Horecagelegenheid

Bij het beginpunt van de route is restaurant De Rading, waar je voor of na de wandeling gezellig kunt zitten en lekker kunt eten en drinken. Honden zijn hier welkom.

Meer wandelroutes en losloopgebieden

Op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die ik gelopen heb in Noord-Holland en leuk zijn om naar toe te gaan, kun je hier vinden.Honden mogen los mits onder appèl. Dit wandelgebied is in maart 2023 voor het laatst door ons bezocht.