Met de hond in losloopgebied Park Buitenloof, De Goorn (Noord-Holland)

Het is geen losloopgebied om ver voor om te rijden, maar als je in de buurt van De Goorn woont, is Park Buitenloof, ook wel Dorpsbos Avenhorn genoemd, een leuk losloopgebied om te wandelen met je hond. Je kunt de binnenpaadjes volgen en door een klein bos lopen en/of om het bos lopen, dan loop je parallel aan een vrij drukke weg (De Braken). Deze wordt van het losloopgebied gescheiden door een sloot.

Wandelroutes in het losloopgebied

Er is geen wandelroute. Wij hebben gewoon een rondje gelopen en zijn naar het speelveld geweest. Hier hing een werpstok voor honden met een bal wat geleend mocht worden, dus heeft Becky even lekker kunnen spelen. Op de terugweg  hebben we een slingerpaadje door het kleine bos gelopen. Wij hebben hier een kleine drie kwartier gewandeld.

 

Mogen honden loslopen in Park Buitenloof, De Goorn?

Honden mogen hier bijna overal het hele jaar loslopen. Op het fietspad moeten de honden aan de lijn (dit wordt aangegeven met een bord 'einde losloopgebied' en op het voetbalveld zijn honden niet welkom.

Parkeren en horeca bij het losloopgebied

Je kunt je auto gratis parkeren op de parkeerplaats bij het voetbalveldje aan het begin van het park (schuin tegenover het tankstation). Parkeren kan op de parkeerplaats aan de Vredemakersweg. Het losloopgebied begint over de brug.


Als je na afloop nog ergens gezellig wat wilt eten of drinken, dan is Eetcafé De Ontmoeting een leuke plek. Navigatieadres: De Goorn 21, 1648 JP De Goorn.


Mocht je in Park Buitenloof gaan wandelen: 

In de omgeving De Goorn, Noord-Holland

Ook leuk om te gaan wandelen met je hond is losloopgebied Obdammer Weel in Obdam en De Hulk en Dwaalpark in Hoorn.

Meenemen tijdens de wandeling met de hond

Als ik met de hond ga wandelen neem ik altijd een tekentang mee en controleer ik Becky's vacht na de wandeling, voordat ze in de auto gaat op teken en grasaren e.d. Ook neem ik altijd lekkere beloningssnoepjes mee voor tijdens de  wandeling als beloning 😉

Denkspellen en hersenwerk voor je hond

Indien je hond (tijdelijk) wat minder kan bewegen door bijvoorbeeld dracht, revalidatie of ouderdom, dan kan hersenwerk helpen. Hondenpuzzels zorgen namelijk voor mentale uitdaging; 10 tot 15 minuten puzzelen staat al snel gelijk aan een uur wandelen met de hond! Je kunt intelligentiespellen huren in de honden speelotheek in Heerhugowaard. Op deze manier kun je kijken wat je hond leuk vindt, zonder er veel geld aan uit te hoeven geven met het risico dat je hond het niet leuk vindt en het dure spel in de kast beland.

Meer wandelgebieden met de hond?

Alle gebieden die wij bezocht hebben en leuk zijn om naar toe te gaan in Noord-Holland, kun je hier vinden. 

Tips voor andere leuke losloopgebieden in de omgeving


In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appel. Dit wandelgebied is in maart 2024 voor het laatst door ons bezocht.