Losloopgebied Hemmeland in Monnickendam (Noord-Holland)

Heb je zin om te wandelen in een mooi en groen losloopgebied? Dan is recreatiegebied Hemmeland in Monnickendam (Noord-Holland) een aanrader. Er zijn goede verharde paden, maar je kunt ook van de paden afwijken en over de mooie binnenpaadjes wandelen. Erg leuk is het hondenstrand met uitzicht op Marken! Toen wij er waren was het gezellig druk met andere honden op het hondenstrand en heeft Becky hier naar hartenlust gezwommen en gespeeld.

Wandelroute in Hemmeland in Monnickendam (Noord-Holland)

Er is een wandelroute: De Troeterroute (blauwe route) van ca. 6 km. Deze wandelroute gaat o.a. door het losloopgebied, het centrum van Monnickendam en over de oude zeedijk. Op De Troeterroute moeten de honden (gedeeltelijk) aan de lijn. Heb je geen zin om je hond aan te lijnen? Dan kun je ook een heerlijke wandeling maken in het losloopgebied. Het losloopgebied is niet erg groot, maar met het hondenstrand en de binnenpaadjes, kun je hier toch een aardige tijd doorbrengen.

Mogen honden loslopen in Hemmeland, Noord-Holland?

Honden mogen in het losloopgebied overal loslopen. Vanaf de parkeerplaats moeten de honden eerst nog een stukje aan de lijn. Het losloopgebied wordt aangegeven met een bordje ‘hondenlosloopgebied’. Deze begint bij de houten brug die je tegenkomt wanneer je de aangegeven route op het kaartje rechts volgt (de rode stippen).

Parkeren bij Hemmeland in Monnickendam

Er zijn twee grote parkeerplaatsen bij recreatiegebied Hemmeland. Navigatie adres: Hemmeland 1, 1141  LA Monnickendam. Als je naar het losloopgebied wilt, is parkeren op de achterste parkeerplaats het handigste. Het eerste stukje is nog aanlijngebied, maar de honden mogen al snel lekker loslopen (vanaf de houten brug).


Horecagelegenheid bij Hemmeland

Dichtbij het losloopgebied zit het MIrror Paviljoen Monnickendam, waar honden  welkom zijn. Navigatie adres: Waterlandse zeedijk 1, 1141 LC Monnickendam. Hier kun je even lekker uitrusten na de wandeling onder het genot van wat lekkers.

Mocht je liever zelf wat meenemen voor tijdens de wandeling: Er staan bankjes en grote omgevallen boomstammen om op te zetten in het hondenlosloopgebied. 

Mocht je Hemmeland in Monnickendam gaan verkennen: 

Meer wandelroutes en losloopgebieden met de hond?

Ben je op zoek naar meer leuke wandel- en hondenlosloopgebieden? Alle routes die wij gelopen hebben en leuk zijn om naar toe te gaan met je hond, kun je hier vinden.In losloopgebieden mogen honden loslopen, mits onder appèl.
Dit wandelgebied is in juli 2022 voor het laatst door ons bezocht.